τοις κείνων χρήμασι…

Την Πέμπτη (16-6-2011) παραλίγο να υποστούμε πρωτοφανή συμφορά και τραγωδία. Παραλίγο να χάσουμε το σωτήρα και ευεργέτη μας πρωθυπουργό.

Βέβαια δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τα ευαγή ιδρύματα της Μπίλντεμεπεργκ και της τρόικας δεν θ’ άφηναν να πάει χαμένη η τεράστια προσπάθεια, που κάνουν για τη σωτηρία και την ευημερία μας. Και ασφαλώς θα εύρισκαν κάποιον αντάξιο, για να συνεχίσει το έργο του. Αλλά ευτυχώς….

Ευτυχώς, που ο πρωθυπουργός μας ξαναβρήκε την αυτοπεποίθηση και το κουράγιο, για να συνεχίσει.
Γιατί αυτό, που ενδιαφέρει, κυρίως, τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων είναι: Να μην ακυρωθεί το μνημόνιο και η λαοσωτήρια δανειακή σύμβαση.

Άλλωστε ποιο νόημα και ποια σημασία έχουν οι αγώνες των Μαραθωνομάχων και των Σαλαμινομάχοων; Και προπάντων των 300 του Λεωνίδα! Που σκοτώθηκαν, οι άφρονες, για την Ελλάδα, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»…
Για να φαίνονται τόσο περισσότερο ανόητοι και ακατανόητοι, όταν συγκρίνονται με τους 300 της Βουλής μας! Οι οποίοι έκαμαν το μεγαλύτερο κατόρθωμα, όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας: Να παραδώσουν, άνευ όρων, την ανεξαρτησία και τα περιουσιακά στοιχεία της πατρίδας τους στους τοκογλύφους! Και, όπως, μάλλον, φαίνεται «τοις κείνων χρήμασι» εξαγοραζόμενοι…

Πατρίδα; Έθνος; Τι μας χρειάζονται πια; Η παγκόσμια διακυβέρνηση μας χρειάζεται!
Είναι καιρός να εγκαταλείψουμε αυτές τις αναχρονιστικές ιδεοληψίες και προκαταλήψεις, που μας κληροδότησαν ο Τυρταίος, ο Αισχύλος, ο Σωκράτης. Και τόσοι άλλοι…
Και να ευθυγραμμιστούμε με τα μεγαλοφυή διδάγματα των σύγχρονων σοφών, που πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τα περί έθνους και πατρίδας φληναφήματα.
Παρέμεινε, λοιπόν, στις μνημονικές επάλξεις της δανειακής σύμβασης ο μεγαλόκαρδος πρωθυπουργός μας. Και μάλιστα έκαμε και ανασχηματισμό κυβέρνησης.
Για να βγάλει τους υπουργούς του απ’ τη ρουτίνα και τη μονοτονία και να τους ξεκουράσει ψυχολογικά. Έτσι ώστε να γράψουν νέες σελίδες δόξας. Και η Ελλάδα, με την μακραίωνη ντροπιασμένη ιστορία της, να λάμψη για πρώτη φορά στο παγκόσμιο στερέωμα με τον ηρωισμό της αυτοκτονίας της. Ως η πρωτοπόρα χώρα που αυτοδιαλύεται στο βωμό της παγκοσμιοποίησης.

Λέγεται πως κάποιοι διαφώνησαν, σχετικά τον παρωχημένο τρόπο, σύμφωνα με τον οποίο έγινε η ορκωμοσία. Υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να γίνει σύμφωνα με κάποιον όρκο, παρόμοιο με αυτόν, που οι δοξασμένοι ταγματασφαλίτες έδιναν ενώπιον των γερμανικών κατοχικών αρχών. Μια και ούτως η άλλως το Σύνταγμα έχει ουσιαστικά ακυρωθεί. Να λέει, για παράδειγμα:

Ορκίζομαι εις τον Θεόν, τον άγιον τούτον όρκον: Ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτων αρχηγών της τρόικας. Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησόμενας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων και μέχρι τέλους εις τας διαταγάς τους. Πέραν πάσης λογικής και ηθικής δεοντολογίας. Μέχρις ότου η από αιώνων ντροπιασμένη αυτή χώρα, που λέγεται Ελλάδα, ξεπουληθεί και διαλυθεί. Για να πάψει να είναι άχθος και αγκάθι στις καρδιές των διεθνώς επιστήθιων φίλων μας…

Δεν πειράζει όμως. Αρκεί, αύριο Τρίτη (21-6-2011) να πάρει η κυβέρνησή μας ψήφο εμπιστοσύνης και να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της.
Και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, που οι εκπρόσωποι της ιδιαίτερης πατρίδας μας (Αιτ/νίας), του κυβερνώντος κόμματος, ψήφισαν, στο κοινοβούλιο, σε πρώτη φάση, το ιδιαίτερα ευεργετικό για το λαό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα . Που είναι πέρα από βέβαιο ότι θα ψηφιστεί (28-6-2001) και απ’ την ολομέλεια της Βουλής.

Και είναι επίσης ευχάριστο το γεγονός, ότι, όπως μας λένε. κυοφορείται και ένα νέο δάνειο μαμούθ. Που σημαίνει ότι θα ανεβάσει το ήδη μαμούθ χρέος στη νιοστή του δύναμη. Και τους συμπαρομαρτούντες τόκους και τα πανωτόκια.

Έτσι ώστε να παγιωθεί το καθεστώς της χρεοκρατίας. Που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη διάλυση της τόσο μισητής αυτής χώρας, που λέγεται Ελλάδα. Και στη διαιώνιση του καθεστώτος δουλοπαροικίας του λαού της.

Που και αυτός θα κατασπαραχθεί, πολυειδώς και πολυτρόπως και θα εξαφανιστεί μέσα στο χυλό και τον πολτό της παγκόσμιας πολυβαρβαρικής κυνωνίας…

Έλληνες ευτυχείτε!

Παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

6 Σχόλια

 1. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ……ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ .
  ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
  ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ .
  ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ !
  ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΥΣΟΣΜΟ ΒΑΛΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ !!!

  Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΠΡΟΣΚΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ !!!
  ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΑΖΩΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ!!!

  Απάντηση

 2. Posted by παπα-Ηλίας on 20 Ιουνίου, 2011 at 2:46 μμ

  Ιωάννη

  Οι φόβοι σου ήταν και δικοί μου φόβοι. Αλλά το αναγνωστικό κοινό με το οποίο επικοινωνώ για αρκετό χρονικό διάστημα γνωρίζει τον τρόπο γραφής μου. Και πιστεύω ότι οι οποιεσδήποτε προσπάθειες διαστροφής θα πέσουν στο κενό.

  Θέλησα να εφαρμόσω τη μέθοδο της «εις άτοπον απαγωγής». Ή να το πω διαφορετικά να εφαρμόσω, κατά κάποιο τρόπο, τη μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη.

  Για να φανεί, έτσι, πιο ανάγλυφα, ο παραλογισμός και ο αμοραλισμός αυτών, που κυβερνούν σήμερα-και τα τελευταία τριάντα και περισσότερα χρόνια- αυτόν εδώ το δύσμοιρο τόπο….

  Ας δούμε τι συνέχεια. Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις…

  Απάντηση

 3. Ωραια το επαιξε το βαθυ πασοκ των μεγαλοκαθηγηταδων με το ΣτΕ. Περιμενετε, περιμενετε την αποφαση του ΣτΕ που θα δικαιωσει την προσφυγη μας. Ετσι για να κερδιζει χρονο το γιωργακι. Η αποφαση που προκαλεσε η προσφυγη έβαλε οριστικα ταφοπλακα στα δικαιωματα μισθωτων -συνταξιουχων για να εχουν πληρη καλυψη τα πολυ χειροτερα που ερχονται. Ντροπη!

  Απάντηση

 4. Posted by παπα-Ηλίας on 22 Ιουνίου, 2011 at 8:43 πμ

  Το πολιτικό κατεστημένο μισθοδοτεί προνομιακά τους δικαστές.

  Για να τους έχει με το μέρος του. Και αντί να αποδίδουν το δίκαιο ν α αποδίδουν την αδικία!

  Ή μήπως είδαμε πολλές φορές να δικαιώνεται απ’ την κατεστημένη «Δικαιοσύνη»ο λαός, όταν έρχεται αντιμέτωπος με το κατεστημένο!

  Ή μήπως είδαμε να τιμωρούνται οι απατεώνες και οι κλέφτες και οι λήσταρχοι του δημοσίου χρήματος!

  Αντίθετα οι δικαστές της Αδικίας αποφασίζουν και διατάσσουν ότι όσα έκλεψαν οι μεγαλοαπατεώνες να τα πληρώσει ο λαός.

  Αυτό θα πει κυκλώπειο δίκαιο….

  Και αυτό ισχύει πολύ περισσότερο
  τώρα με τους τροϊκαλήτες (όπως ταγματασφαλίτες)!

  Απάντηση

 5. Και δεν το ηξεραν; Τεραστιο φιασκο των μεγαλοκαθηγηταδων, που εχουν και καποιο παρελθον. Νομιμοποιει καθε επομενη καταληστευση. Το υπνωτικο που μοιραζουν στις πλατειες δε μας πιανει ολους το ιδιο.

  Απάντηση

 6. Posted by παπα-Ηλίας on 22 Ιουνίου, 2011 at 6:13 μμ

  Έρχονται καταστάσεις, κατά τις οποίες και οι μεγάλοι αποδεικνύονται εξαιρετικά μικροί.
  Ιδιαίτερα, όταν είναι νομικοί, που έχουν σπουδάσει την επιστήμη της αδικίας.
  Και προπάντων, όταν έχουν να κάμουν με πολιτικούς, που έχουν σπουδάσει την επιστήμη της απάτης.

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: