Σεβασμιώτατοι

Το 1987 το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει να πάρει τη, λεγόμενη, εκκλησιαστική περιουσία.

Η Ιεραρχία ξεσηκώνεται. Και καλεί σε συναγερμό κλήρο, μοναχούς και λαό.
Τεράστια διαδήλωση. Είχε μαυρολογήσει το Σύνταγμα από τα ράσα. Καθώς οι ιαχές του πλήθους συναγωνίζονταν με τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες.

Είκοσι τρία χρόνια αργότερα το ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι του ξεπουλούν την Ελλάδα.
Πήραν την εξουσία με τη δεινή εξαπάτηση του λαού. Με το «λεφτά υπάρχουν», προεκλογικά, που μετεκλογικά μεταλλάχτηκε στο «δεν υπάρχει ούτε σάλιο»! Ή το προεκλογικό «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», που μετεκλογικά μεταστοιχειώθηκε σε «βαρβαρότητα, περισσότερη βαρβαρότητα»!

Και, για να δικαιολογηθεί η εξαπάτηση αυτή επιστρατεύτηκε η απάτη του χρέους. Που χέρι-χέρι δημιούργησαν σε βάρος της πατρίδας μας η ντόπια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία και η διεθνής τοκογλυφία.
Και με το πρόσχημα της απάτης του χρέους ψήφισαν την απάτη του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Σύμφωνα, με την οποία η Ελλάδα παραιτείται από την ασυλία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και των περιουσιακών της στοιχείων.
Διαπράττοντας, έτσι, πέρα από κάθε λογική και ηθική και νομική και συνταγματική δεοντολογία το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας…

Προδοσίας, που σημαίνει ότι η «Ελλάς εάλω»! Όπως το 1453 η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Το 1922 η Μικρασία. Και το 1974 η μισή Κύπρος…

Και ενώ το «πήραν την πόλη, πήραν την», συγκλόνισε και συγκλονίζει τις καρδιές των Ελλήνων, φαίνεται πως κάποιοι «δεν έχουν πάρει είδηση» για την άλωση και το ολοκαύτωμα της σημερινής Ελλάδας.
Και το πλέον περίεργο και παράδοξο είναι ότι δεν φαίνεται να «έχει πάρει είδηση» ούτε καν η ποιμαίνουσα, όπως λέγεται, Ιεραρχία. Η ίδια, που το 1987, όπως προαναφέραμε, είχε διαρρήξει τα ιμάτιά της για την υλική περιουσία της Εκκλησίας.
Η οποία, τώρα, που ο κίνδυνος και το διακύβευμα είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, όφειλε να κηρύξει συναγερμό. Και να χτυπήσει πανελλαδικά τις καμπάνες. Και να οργανώσει ογκώδη συλλαλητήρια. Προκειμένου να προλάβει το ολοκαύτωμα της πατρίδας και του λαού της. Και όλων των ιερών και οσίων.…
Τη στιγμή που λύκοι βαρείς κατασπαράζουν το λαό και ξεπουλάνε την πατρίδα. Και ο λαός απευθύνει αγωνιώδεις εκκλήσεις και ζητάει τη συμπαράσταση αυτών, στους οποίους είχε εκθύμως συμπαρασταθεί. Για να διαπιστώνει, τώρα, πόσο, ακόμη κι απ’ αυτούς έχει, για μια ακόμη φορά, κατά την άθλια συνταγή των πολιτικών, επονείδιστα εξαπατηθεί.

Κάποιοι μάλιστα ιεράρχες θυμήθηκαν, τώρα, και το τάμα του έθνους. Για να γιορτάσουν, λέει, το 2021, την 200στή επέτειο απ’ την απελευθέρωση…
Αλλά ποια απελευθέρωση; Αυτήν, που κατεδάφισαν οι σύγχρονοι Ηρόστρατοι, με το δουλοκτητικό καθεστώς της χρεοκρατίας! Που, αν δεν ανατραπεί, εδώ και τώρα, θα σημάνει το οριστικό τέλος της ένδοξης πατρίδας μας και του ιστορικού μεγαλείου της.

Είναι περιττό να τονίσουμε ότι η αδιαφορία στις αγωνιώδεις εκκλήσεις του λαού συνιστά απροκάλυπτο συσχηματισμό και συμπαράταξη με το καθεστώς της εσχάτης προδοσίας.

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Πατροκοσμά και του Διάκου. Και τόσων άλλων αγίων και ηρώων.
Καθώς βλέπουν την αναισθησία όλων εκείνων, που δεν συγκινούνται απ’ το ολοκαύτωμα πατρίδας και του λαού της.

Και, αναπόφευκτα, συνακόλουθα και της ίδιας της ελλαδικής Εκκλησίας. Της οποίας και αυτής θα σημάνει το οριστικό και ιστορικό της τέλος.….

Όπως και τόσων άλλων χαμένων εκκλησιών και πατρίδων…

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

Advertisements

19 Σχόλια

 1. » Η ίδια, που το 1987, όπως προαναφέραμε, είχε διαρρήξει τα ιμάτιά της για την υλική περιουσία της Εκκλησίας. »
  Η Εκκλησία που θέλει να λέγεται έτσι, δεν καταδέχεται να έχει υλική περιουσία. Ποια ήταν η υλική περιουσία του Ποιμένα;
  Μόνο σε πνευματική περιουσία ώφειλε, οφείλει να έχει «εμπράγματα δικαιώματα», και στο να δείχνει τον δρόμο. Δυστυχώς έχει χαθεί το μέτρο. Και ενώ θα έπρεπε η εκκλησία να είναι μπροστάρης δεν είναι πουθενά. Κι ενώ αν επικρατήσει η νέα τάξη, η εκκλησία (η πραγματική εκκλησία), θα τεθεί σε διωγμό, κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν τίποτε. Σαν τους προέδρους της Αμερικάνικης τράπεζας που ανέλαβαν να την χρεωκοπήσουν. Και λίγο πριν την χρεοκοπία, μετέφεραν στους λογαριασμούς τους εκατομμύρια δολάρια. Λοιπόν όπως η Ελλάδα έτσι κι η εκκλησία της μόνο από τον λαό μπορεί να σωθεί. Ίσως κάποιοι πιστοί αν έπαιρναν τον λόγο στον άμβωνα τις Κυριακές…

  Απάντηση

 2. Posted by παπα-Ηλίας on Ιουνίου 14, 2011 at 7:05 μμ

  @ Ευχαριστώ «το Αγρίνιο στο Ιντερνέτ» για τη φιλοξενία του και τη γνωστοποίηση της ανάρτησης.

  @ Γιώργο

  Είναι περιττό να σας πω ότι συμφωνώ με όλα τα γραφόμενά σας…
  Για περισσότερα, αν θέλετε, μπορείτε να βρείτε στο μπλογκ μου «αντιδεσποτικός», που τη διεύθυνσή του θα τη βρείτε στη δεξιά παράπλευρη στήλη της «ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ». Στα blogs μου…

  Απάντηση

 3. Posted by παπα-Ηλίας on Ιουνίου 14, 2011 at 11:37 μμ

  ΠΡΟΣΘΕΤΟΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ : ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΠΑΠΑ-ΗΛΙΑ !
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ Σ’ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ
  ΙΔΙΑΙΤΑΤΑ
  Ο . . . ΑΓΙΟΣ (! ! ! ) ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΚΑΙ
  ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ
  Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ
  ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ
  ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΕΣΤΑΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ 1821, ΓΙΑ ΝΑ
  ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ
  ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟ-ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
  ΗΤΑΝ . . .
  ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΣ ! ! !

  Απάντηση

 4. […]   Ακολουθεί άρθρο του Παπαηλία, […]

  Απάντηση

 5. Posted by netakias on Ιουνίου 15, 2011 at 1:41 μμ

  Πάντα εύστοχος, πάντα αιχμηρός σε ευχαριστώ…

  Απάντηση

 6. Posted by Σαύρα on Ιουνίου 15, 2011 at 2:13 μμ

  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΗΜΟΣ Ο Λ Ω Ν των τράγων!!Το να μη βρίσκεται στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ!Δε
  μπορούν να κρύψουν τον ιδεολογικό και πολίτικό φασισμό τους!Άλλωστε η «εκκλησία»στη συντρι-
  πτική πλειοψηία της ήταν είναι και ΘΑ Ε Ι Ν Α Ι ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ!!Παραδείγματα άπειρα!Ας είναι καλά ο
  Ροίδης,που μας αοίγει τα μάτια για το παρόν,αλλά και για το ΑΠΩΤΕΡΟ παρελθόν!Όχι δηλαδή πως
  δεν ξέρουμε ΤΙ είναι οι παπάδες παντός βαθμού!! Δε χρειάζομαι απάντηση ούτε και συγνώμη γιαυ-
  τα που έγραψα!!

  Απάντηση

 7. Posted by netakias on Ιουνίου 15, 2011 at 2:51 μμ

  Ο Χριστόδουλος κι άλλοι 3εκ Ελληνες ζήτησαν Δημοψήφισμα. Κι είναι Χουντικοί.
  Οι «Εκσυγχρονιστές» το πέταξαν στο καλάθι των Αχρήστων. Κι είναι «Προοδευτικοί».

  Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία που ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό ή ιδεολογικό ή άλλο χώρο, ο φασισμός είναι νοοτροπία.

  Φασισμός είναι η ισοπέδωση, Φασισμός είναι η συλλογική ευθύνη, Φασισμός είναι να θεωρείς ιδιώνυμο εγκλημα το να φοράει ο άλλος ράσα κι ο Ροιδής, ξέρει καλά να το κάνει αυτό. Πάντα υπήρχαν «σωτήρες» που μας «ανοιγαν» τα ματια. Ο Σωκράτης, ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης τους «λουστηκαν» τέτοιους.

  Εχεις δίκιο αδίκως σου απαντάω, η εμπάθεια δεν βγάζεις άκρη.

  Απάντηση

 8. Εγκαλείτο για την εχθρότητα του έναντι του Πατριαρχείου, άφησε τις ελληνικές κοινότητες χωρίς παπάδες, γιατί έβγαλε μιαν απόφαση ή να γυρίσουν πίσω ή θα τους έβγαζε από τα μισθολόγια, παρείχε κάλυψη σε ένα απίστευτο κύκλωμα που υπέσκαψε τη θέση του ελληνικού κλήρου στους Αγίους Τόπους. ΑΠό τη μια μιλούσε για τις αλησμόνιτες πατρίδες και από την άλλη έκανε έναν απίστευτο πόλεμο κατά του Πατριαρχείου, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσει προς τούτο ακόμη και αργυρώνητους δημοσιολόγους. Φ¨ημωσε με απίστευτο θράσος κάθε αντίθετη φωνή, δημοσιοποιώντας πραγματικές ή φανταστικές καταστάσεις. Επέβαλλε σχεδόν παντού άτομα προερχόμενα από μι α καμαρήλα που καταδυνάστευε ολόκληρη την Εκκλησία. Και να σου θυμήσωτο παιχνίδι που έκανε με τα κόμματα, όταν παραμονές των εκλογών του 2000 έδωσε γραμμή υπέρ του Σιμήτη, τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση των ταυτοτήτων, και το πώς επανέλαβε τα πολιτικά παιχνίδια στις τοπικές εκλογές του 2002.

  Σου φαίνεται ότι το πρόβλημά μας είναι ότι ήταν κληρικό ή ότι όντας κληρικός δεν τίμησε το σχήμα του…

  Απάντηση

  • Posted by netakias on Ιουνίου 15, 2011 at 4:59 μμ

   Αγαπητέ Le Goff αυτό το περί του Πατριαρχίου τελικά ποιον οφέλησε; Την Ισραηλινή Κυβέρνηση! Η μόνη μαρτυρία που υπάρχει είναι του Βαβύλη, χωρίς στοιχεία! Ξύπνησε ένα πρωι κι είπε ότι με έστειλε ο Χριστόδουλος! Ξυπνησε όμως την ημέρα που ο Πατριάρχης έδωσε κάτι στους Παλαιστίνιους που δεν άρεσε της Μοσαντ. Με ένα σπάρο….Που η σύζυγος του Βαβύλη είναι Ισραηλινή.

   Μόλις άλλαξε ο Πατριάρχης και στιγμάτισαν επικοινωνιακό τον Χριστόδουλο…..σιγή ασυρμάτου! Nada!

   Το ποιο ύποπτο είναι πως ο Δημοσιογράφος (ένας είναι!) προβαλε τον Βαβύλη πιο έγκυρο κι από τον….Σαρτζετάκη! Τον Mr Τίποτα! Αν αυτό δεν είναι επιχείρηση character assassination, τόπε τι είναι..

   Απάντηση

   • Εκτός από τη μαρτυρία του Βαβύλη υπάρχει και μια αλληλογραφία, με την υπογραφή του μακαριστού, της οποία τη γνησιότητα δεν αμφισβήτησε.

    Αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει τόσο αυτό που έγινε στα Ιεροσόλυμα, όταν κατήργησε το κοιτίο υπέρ των Πατριαρχείων της Ανατολής, αυτό έπληξε και τα 4 αρχαία Πατριαρχεία. Όταν ανάγκαζε κληρικούς που υπηρετούσαν στην Ευρώπη να επιστρέψουν Ελλάδα και έμενα νοι κοινότητες της δυτ. Ευρώπης χωρίς κληρικούς χτυπούσε το Πατριαρχείο, αδιαφορώντας για τη ζημιά που έκανε στις κοινότητες των Ελλήνων.

    Πόσοι θυμούνται σήμερα τα υβριστικά δημοσιεύματα κατά του Πατριάρχη? Πόσοι το ύφος του όταν βγήκε από τη Σύνοδο των Πρωκαθημένων στο Φανάρι? Πόσοι τα πολιτικά του παιχνίδια μεταξύ ΠΑΣΟΚ και «δεξιάς του Κυρίου»?

    Και πάνω απ’ όλα, δεν είναι δυναόν να βγαίνεις και να μιλάς δημόσια για τις αλησμόνιτες πατρίδες, με δακρύβρεχτους λόγους, που ξεσήκωναν τα πλήθη και την ίδια στιγμή να τα κάνεις πλακάκια με τη Μόσχα και να χτυπάς το τελευταίο απομεινάρι των Αλησμόνητων Πατρίδων. Αυτό είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

 9. Posted by παπα-Ηλίας on Ιουνίου 15, 2011 at 5:33 μμ

  Δεν πολυκαταλαβαίνω αυτά τα περί Βαβύληδων, κλπ.

  Σχετικά με τη «σαύρα» έχω να πω ότι η γλώσσα, που χρησιμοποιεί είναι η συνηθισμένη των ερπετών

  Απάντηση

 10. Posted by Σαύρα on Ιουνίου 16, 2011 at 11:34 πμ

  Προτιμώ να είμαι ερπετό παρά ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ σαν και του λόγου σου!!Θα σε πίστευά μόνο,αν ήξερα ότι
  στα 51/2 χρόνια,που κυβερνησε η ΝΔούλα είχες ιστοσελίδα και «πολεμούσες»και τη χαρακτήριζες
  ΟΜΟΙΩΣ!!Και μη μου ΠΕΙΣ ότι δεν ήταν προδοτικη!Άπειρα τα παραδείγματ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ στο μόνο,που δικαιώνεσαι είναι από τη ΓΕΛΟΙΑ χθεσινή στάση τόσο του ΓΑΠ,όσο και του ΣΑΜΑΡΑ!Τους σιχάθηκα και
  τους ΔΥΟ!Τώρα κατάλαβα ότι ΔΕΝ υπάρχει ΕΛΠΙΣ!!Όσο γρηγορότερα ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ τους τόσο καλύτε
  ρα θα είναι για τον τόπο!!

  Απάντηση

 11. Posted by aggelos mp on Ιουνίου 16, 2011 at 1:22 μμ

  ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΠΑΛΙΑ ΕΙΣΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ. Π ΑΓΓΕΛΟΣ

  Απάντηση

 12. Posted by παπα-Ηλίας on Ιουνίου 16, 2011 at 1:34 μμ

  @ Σαύρα μου

  Χαίρομαι, που αυτή τη φορά μίλησες έξυπνα. Εύχομαι ανάλογη να φερθείς έξυπνα και στην πράξη.
  Κι όσο για τη ΝουΔούλα του Μαμωνά έχω γράψει πολύ περισσότερα.

  @πατέρα Άγγελε, ευχαριστώ για τα καλά σου τα λόγια.

  Απάντηση

 13. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΩ ΠΑΣΟΚ .
  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΓΛΥΤΩΣΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ.
  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΗΣΤΗΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ . ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ. ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΕΪΑ . ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ .ΣΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ. ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ
  Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΣΟΚ

  Απάντηση

 14. Posted by παπα-Ηλίας on Ιουνίου 18, 2011 at 12:07 μμ

  Ιωάννη

  Δεν είναι μόνο η Σκύλλα, είναι και η Χάρυβδη. Δεν είναι μόνο οι πράσινες κάμπιες. Είναι και οι μπλε ακρίδες.
  Τάχα συγκρούονται μεταξύ τους, για να εξαπατούν το λαό και να εναλλάσσονται στην εξουσία.

  Εξάρτηση τόσο από τους μεν, όσο και από τους δε, είναι εξάρτηση απ’ το ίδιο καθεστώς προδοσίας…

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: