ξυπνάτε Έλληνες!!!…

Ο Φίλος Παναγιώτης Ανανιάδης μου έστειλε την παρακάτω συνέντευξη-κραυγή του Μίκη Θεοδωράκη την οποία και αναδημοσιεύω και προωθώ:

Ο Μίκης Θεοδωράκης
που συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα μαζί με τις Σπίθες της Αττικής, ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του αυτή και είπε τα εξής:

ΕΡ. Μάθαμε ότι πήρατε μέρος στη Διαδήλωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα μαζί με τους Σπιθιστές σας. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Μ.Θ. Να απολογηθώ;

ΕΡ. Προς Θεού… Ξέραμε ότι είστε «άρρωστος»… Είστε 86 χρονών και ξαφνικά σας βλέπουμε σε Διαδήλωση… Δεν είναι φυσικό να απορούμε;

Μ.Θ. Έχετε δίκιο… Πήγα βασικά για δύο λόγους: Πρώτον για να εκφράσω μαζί με όλους τους διαδηλωτές στην αντίθεσή μου στην Κυβέρνηση, στην Τρόικα, στο Μνημόνιο και στην αντεθνική και αντιλαϊκή πολιτική τους και να βροντοφωνάξω κοιτάζοντας στη Βουλή και τον Άγνωστο Στρατιώτη «Ξυπνήστε Έλληνες !».

Και Δεύτερον γιατί με έσπρωξαν οι ιστορικές αναμνήσεις που έκαναν αυτή την επιστροφή μου Συμβολική. Στον ίδιο χώρο ο ίδιος άνθρωπος με διαφορά 67 χρόνια! Τότε στις 3 του Δεκέμβρη του 1944, δεκαεννιά ετών και τώρα Πρωτομαγιά του 2011 στη δύση της ζωής μου… Για τον ίδιο λόγο. Ενάντια στην ξένη Εξάρτηση και στους ντόπιους συνεργάτες τους και τις δύο φορές!

Τότε η ξένη Εξάρτηση (η αγγλική) είχε ένα όνομα: στρατηγός Σκόμπυ. Η δε Κυβέρνηση το όνομα του Γεωργίου Παπανδρέου. Σήμερα η ξένη Εξάρτηση (αμερικανική-γερμανική) ονομάζεται Τρόικα-Μνημόνιο-ΔΝΤ, η δε Κυβέρνηση έχει το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου. Απέναντι στους δύο Παπανδρέου ο ίδιος εγώ! Τότε και τώρα!

Με τη διαφορά ότι τότε ο δρόμος μπροστά στη Βουλή είχε βαφεί στο αίμα, γιατί φοβήθηκαν όταν είδαν ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, εκατοντάδες χιλιάδες όρθιους Έλληνες, ενώ σήμερα οι αστυνομικοί μας κοιτούσαν με συμπάθεια. Και οι κυβερνητικοί μαζί με τους ξένους τρίβαν κρυφά με ικανοποίηση τα χέρια τους βλέποντας τους μετρημένους σε μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές, μιας και Ο ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ…

Τι να σκεφτώ;

Μου ΄ρχεται στο νου ο στίχος του Ελύτη «.. ο καθείς και τα όπλα του, είπα», παραλλαγμένος «Ο καθείς και η Μοίρα του…»

Εγώ πάντως γύρισα στο σπίτι μου ικανοποιημένος, γιατί κατόρθωσα να παραμείνω ξυπνός και όρθιος. Στο κάτω-κάτω νοιάζομαι και παλεύω γα την Ελλάδα.

Που ως φαίνεται, έχει μέσα της τόση ομορφιά, αλήθεια και δύναμη, που δεν είναι εύκολο για τον καθένα να είναι αντάξιός της…

Για την αντιγραφή

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

Advertisements

4 Σχόλια

 1. Posted by Kάπας on Μαΐου 5, 2011 at 3:52 μμ

  Καθυστερημένα μεν,αλλά μέχρι την Ανάληψη-δικιολογημένα-ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕ-
  ΣΤΗ!!Ό,τι και να γράφουν,ό,τι και να μεταδίδουν,όσο κι αν πολεμούν
  αυτό το γεγονός δεν αλλάζει ούτε παραγράφεται ούτε θάβεται!!
  Ο Χριστός ΥΠΗΡΞΕ και ως ιστορικό πρόσωπο,αλλά και ως Υιός του Θεού το Ζώντος»Ος τα πανθ’ ορά» και «αποδώσει εκάστω κατά τα έργα αυτού»
  !!Άλλο,αν έχει στη γη ΑΝΞΙΟΥΣ λειτουργούς και «αντιπροσώπους» Και τώρα να ρθω και στη σχετική ανάρτηση:Ευσεβάστως-προς το παρόν-π. Ηλία να σου υποβάλω μία ερώτηση κι αν θέλεις την απαντάς:Γνωρίζεις
  την πολιτική αφετηρία του Θεοδωράκη;Γνωρίζεις την πολιτική σταδιο-
  δρομία του;Γνωρίζεις τις ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ,που έπραξε κατά το παρελθόν μέ-
  σα στο Κοινοβούλιο;Αν όχι,δικιολογημένη η ανάρτηση,αν ναι τότε συν-
  τάσσεσαι μαζί του,οπότε περιττεύει κάθε ετέρα συζήτηση!!Και κάτι ακόμη «Μπάστα»λίγο την επαναστατικότητά σου και κοίτα να παίρνεις τη συνταξούλα σου-έστω και λίγη!Αν εσύ δεν την έχεις ανάγκη,γιατί στηρίζεσαι-δεν ξέρω ΠΟΥ-εγώ,που ζω και στηρίζομαι σ’αυτήν τη θέλω!Ευελπιστώ να μη τύχω απαντήσεως,επί του τελευταίου,άρα και ερεθί-
  σμου περαιτέρω για άλλου είδους ΔΙΑΛΟΓΟ!!!

  Απάντηση

 2. Χριστός Ανεστη και χρόνια πολλά με υγεία πατέρα Ηλία!!

  Ο Θεοδωράκης δυστυχώς χαλάει το παγκόσμιο σύστημα των μαφιόζων που διαφεντεύουν τις τύχες του κόσμου γι’ αυτό και δείτε τι του έκαναν στην Αυστρία:

  http://www.skai.gr/news/culture/article/168674/i-austriaki-vouli-logokrinei-ton-miki-theodoraki/

  Απάντηση

 3. Posted by papailias on Μαΐου 5, 2011 at 10:17 μμ

  Κύριε Κάπα

  Συμφωνώ με τα όσα λες σχετικά με το
  Χριστός Ανέστη.

  Σχετικά με το Θεοδωράκη; Πιστεύω ότι πρέπει να είμαι μεγαλύτερός σου, στην ηλικία, και άρα να γνωρίζω, κατά τεκμήριο, περισσότερα.

  Δεν ξέρω για ποιες αθλιότητες μιλάς μέσα στο Κοινοβούλιο.

  Πιστεύω ότι τις μεγαλύτερες αθλιότητες εντός του Κοινοβουλίου τις διέπραξαν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού. Οι οποίοι και μας έφεραν στο σημερινό κατάντημα.

  Δεν συμφωνώ με το «μπάστα λίγο την επαναστατικότητά σου»!

  Δεν είμαι επαναστάτης. Θέλω να είμαι απλά και μόνο ένας ενεργός πολίτης, που επικοινωνεί με το περιβάλλον του.

  Και βρίσκω αδιανόητο να συμβαίνουν τόσα και τόσα φοβερά γύρω μου και να προσποιούμαι ότι δεν καταλαβαίνω τίποτε.

  Και σαν το οποιοδήποτε ζωντανό-σαν ένας ζωντανός νεκρός- να τρώω και να αναχαράζω το «χόρτο», που μου σερβίρει η ΤΙΒΙ και το κατεστημένο τη δικομματικής μαφίας….

  Απάντηση

 4. Posted by papailias on Μαΐου 5, 2011 at 11:03 μμ

  marianaonice

  Ευχαριστώ για την επικοινωνία. Είχα ένα ολιγόωρο επεισόδιο σχετικά με το μπλογκ, κατά το οποίο το έκαμαν άνω κάτω. Προς το παρόν αποκαταστάθηκε.

  Ασφαλώς πολλαπλάσια ενοχλεί ο Θεοδωράκης, του οποίου η εμβέλεια είναι διεθνής.

  Και βέβαια πίσω απ όλες αυτές τις ατιμίες βρίσκονται οι περί ων ο λόγος στο σχετικό άρθρο. Οι οποίοι εξαιτίας των βαρβαροτήτων, που διαπράττουν, γίνονται σε τελική ανάλυση οι χειρότεροι αντισημίτες.

  Και, για να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη των λαών, εφαρμόζουν την τακτική του «φωνάζει ο κλέφτης…».

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: