ο θρίαμβος του σατανά…

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται. Ο λαός εθελοσκλαβώνεται.
Απ’ τους ελεύθερους πολιορκημένους καταντήσαμε στους ανίατους εθελόδουλους.

Μεγάλη βδομάδα! Ο μεγάλος πόλεμος!
Αντίπαλοι; Ο Χριστός και ο Σατανάς! Και διεκδικούμενο; Ο άνθρωπος! Ο λαός…

Ο Λάζαρος θανατώνεται. Αλλά ο Χριστός τον ανασταίνει.
Ο Σατανάς βλέπει ότι οι παράπλευρες απώλειες δεν πτοούν το Χριστό. Μόνο ο προσωπικός του θάνατος μπορεί να τον εξουδετερώσει.

Δεν επιλέγει ως εκτελεστές του Χριστού αυτούς που ο καλός υπόκοσμος» της «καθωσπρέπει» κοινωνίας χαρακτηρίζει ως «κακοποιοιούς» και «κακούργους». Αλλά τους αληθινά κακοποιούς και κακούργους. Που είναι, ακριβώς, ο «καλός υπόκοσμος» της «καθωσπρέπει» κοινωνίας.

Για να κάμει οδυνηρότερο το χτύπημά του, κάνει συνεργούς των δημίων του και τους μαθητές του. Που τον εγκαταλείπουν, τον αρνούνται, τον προδίδουν.

Και, για να υπογραμμίσει το απελπιστικά μάταιο του αγώνα του Χριστού, βάνει τον όχλο να κραυγάζει στον κυνικό Πιλάτο το «άρον-άρον σταύρωσον αυτόν»!

Και ο αδυσώπητος πόλεμος διαιωνίζεται….

Με τον κυνικό-σήμερα- ΟΗΕ να νίπτει τα χείρας του. Όργανο και έρμαιο της παγκόσμιας διαβολοκυβέρνησης των θεοσκότεινων ιλλουμινάτων.

Με το τέρας του αδηφάγου τοκογλυφικό γυφταριού και τους κατά τόπους βαρύγδουπους και ανυπόστατους εντολοδόχους του, νομοθέτες. Με τα ληστρικά μνημόνια. Που δεσμεύουν «φορτία βαρέα και δυσβάστακτα» και τα φορτώνουν στις πλάτες των λαών.

Και τ’ ανεγκέφαλα κοπάδια του όχλου, μαστουρωμένα απ’ το «χόρτο», που τα ταΐζουν, μέσα στις κομματικές τους στρούγκες, να βελάζουν τα ωσαννά στους σταυρωτές τους. Και τα «άρρον-άρον σταύρωσον» για τους…εαυτούς τους!

Για να καταντήσουμε, έτσι, απ’ τους ελεύθερους πολιορκημένους, στους απελπιστικά ανόητους και ανίατα αμετανόητους εθελόσκλαβους.

Ο θρίαμβος του Σατανά!…

Παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

Advertisements

15 Σχόλια

 1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΜΟΥ
  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
  Επιστολή Ηγεμόνα προς επιτελείς, υποτελείς, απλήρωτους, επισφαλείς κ.α:
  Αγαπητά μου στελέχη, μπράβοι κι υποτακτικοί μου, κι εσείς η μάζα των εργαζομένων μου που ενώ από μέσα σας βρίζετε, μπροστά μου στέκεστε σούζα. Αγαπημένοι μου υπάλληλοι που κοιτάτε μόνο τη δουλειά σας και ακούτε εμένα και τα παπαγαλάκια μου, και όχι τα ξένα σώματα του συνδικαλιστικού μιάσματος και τους συνοδοιπόρους τους.
  Εχω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, από τα βάθη της τσέπης μου, καθώς όπως ξέρετε σε εμάς τους μάγκες του εταιρικού λάιφ-στάιλ η καρδιά μας χτυπάει στην τσέπη μας και αντίστροφα.

  Σας ευχαριστώ που πηδάτε κάγκελα για να δουλέψετε, πηδάτε μάντρες, κρύβεστε σε φορτηγάκια που πατάνε απεργούς, σαν θύματα τράφικινγκ.
  Δεν είστε όμως θύματα, γιατί όλα αυτά τα κάνετε ανιδιοτελώς, από αγάπη για την εργασία και το ένδοξο λάιφστάιλ, από αγάπη για την εταιρεία. Ξέρω πως δεν τα κάνετε από φόβο, ούτε επειδή σας ντοπάρω κάθε μέρα με την τρομοκρατία της απόλυσης, των περικοπών και του λουκέτου. Ξέρω πως δεν το κάνετε για να κρατήστε λίγο ακόμα το ξεροκόμματο που σας δίνω – όταν το θυμάμαι γιατί υπάρχει πρόβλημα cash flow και τα τζιπ μου καίνε πολύ βεζίνη. Ξέρω πως το κάνετε επειδή με αγαπάτε. Eπειδή κατά βάθος θέλετε να γίνετε σαν κι εμένα.

  Σας ευχαριστώ που σκύβετε το κεφάλι. Αλλά δεν μου αρκεί. Θέλω κι άλλο. Θέλω να σας δω να έρπεστε, να γλύφετε και να καρφώνετε τα εξω-εταιρικά στοιχεία, που κόντρα στο πνεύμα της Επιχείρησής Μας μιζεριάζουν το εταιρικό μας joie de vivre. Εκείνους που ως πράκτορες του εχθρού σας ωθούν σε αυτοκαταστροφικές, τυφλές πράξεις αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης. Αυτά τα τρία θανάσιμα αμαρτήματα είναι ό,τι πιο θλιβερό μπορεί να δει κανείς στους ναούς της εταιρικής Μας πίστης. Οποιος τα επιδείξει, και παρασυρθεί σε αντι-εταιρικές δραστηριότητες όπως η απεργία (πφφ), η απεργιακή περιφρούρηση (τσκ τσκ) και ο ταξικός (τι ντεμοντέ!) συνδικαλισμός θα καεί στο πυρ της ανεργίας το εξώτερο. Ξέρω ότι εσείς οι πιστοί μου δεν θα αμαρτήσετε ποτέ με τέτοιο τρόπο. Ακόμα όμως κι έτσι ο κίνδυνος της αρνητικής αξιολόγησης καραδοκεί. Αν δεν βάλετε τα δυνατά, σας κινδυνεύετε να είστε εσείς ο επόμενος υποψήφιος για αποχώρηση.

  Κουράγιο όμως, πιστοί μου υποτελείς, συγνώμη υπάλληλοι ήθελα να πω. Δε θα γίνει αυτό, τουλάχιστον όχι άμεσα. Γιατί ξέρω πως θα δεχτείτε να δουλεύετε με πολύ λιγότερα, πολύ λιγότεροι, σε πολύ χειρότερες συνθήκες. Γιατί μαζί τα φάγαμε. Εγώ την πίτα κι εσείς τα ψίχουλα.

  Είναι δύσκολες μέρες για όλους. Δεν σας κρύβω ότι δυσκολεύομαι να βρω σωστές και τίμιες οικιακές βοηθούς για τη βίλα, το σαλέ και τα εξοχικά μου. Αν κάποια από εσάς συνεισφέρει οικειοθελώς θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα. Αρκεί να είναι ευπαρουσίαστη, όχι καμιά αξύριστη με ταγάρι.
  Με ομορφιά, ευλυγισία στη μέση, εργατικότητα και εταιρικό ήθος θα επιστρέψουμε στην κερδοφορία μου. Και πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μου θα’ναι. Οσοι επιβιώσετε, τα ψίχουλα δικά σας. Χαλάλι σας.

  Σας αγαπώ όλους – Ο Εταιριάρχης σας.

  Για την αντιγραφή
  Aphrodite Politi
  ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

  Απάντηση

 2. @Αττικά Νέα

  Ευχαριστώ θερμά για την ανάρτηση και την περισσότερο ταιριαστή εικόνα, που χρησιμοποιήσατε.

  @ Γιώτα

  Όμορφο κείμενο. Με πικρή ειρωνεία. Που αντικατοπτρίζει τα εσώψυχα της εργοδοτικής αλητείας.

  «Εκείνους που ως πράκτορες του εχθρού σας ωθούν σε αυτοκαταστροφικές, τυφλές πράξεις αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης. Αυτά τα τρία θανάσιμα αμαρτήματα είναι ο,τι πιο θλιβερό μπορεί να δει κανείς στους ναούς της εταιρικής Μας πίστης» κλπ, κλπ.

  Είναι η γλώσσα των αφεντάδων. Παλιότερα τη χρησιμοποιούσαν οι «καπεταναίοι» στα αστυνομικά τμήματα, για να τρομοκρατούν το πόπολο.

  Κι εσύ από μέσα σου έβραζες και σκεφτόσουνα: Δεν θα μου δοθεί κάποτε ευκαιρία να σας τα ψάλλω απ’ την καλή και την ανάποδη καθάρματα…

  Δυστυχώς η αλυσίδα των καθαρμάτων είναι ανεξάντλητη…

  Απάντηση

 3. Το είδα. Και σας ευχαριστώ. Καλή Ανάσταση.

  Απάντηση

 4. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα για όλους
  apneagr

  Απάντηση

 5. Ευχαριστούμε!Καλή Ανάσταση!

  Που στην εθνική της διάσταση θα πραγματοποιηθεί, όταν οι Έλληνες πάψουν να προσκυνούν τους σταυρωτές της πατρίδας μας…

  Απάντηση

 6. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΜΟΥ
  Απίστευτο: Ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε …αστυνομική προστασία!
  Από το «press-gr»

  …υπό τον φόβο αποδοκιμασιών, λόγω της παρουσίας πολιτικών, στις τελετές του Επιταφίου και της Ανάστασης

  Από τον Στάθη Παλαιολόγο
  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Απίστευτο κι όμως πραγματικό! Η ηγεσία της Εκκλησίας ζητεί αυξημένη …αστυνομική προστασία αυτές τις ημέρες για τον φόβο των αποδοκιμασιών στις θρησκευτικές λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας (Επιτάφιος, Ανάσταση) όπου θα παραστούν και πολιτικά πρόσωπα…
  Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το αίτημα διαβιβάστηκε προς την κυβέρνηση από τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αυτές τις ημέρες. Η πρώτη σχετική συζήτηση έγινε μάλιστα πριν από λίγες μέρες, την περασμένη Πέμπτη, στην συνάντηση του κ. Ιερώνυμου με τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.
  Επισήμως, ο κ. Παπουτσής και ο…
  υφυπουργός Μανώλης Όθωνας είχαν συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών προκειμένου να υπογράψουν «Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας», με στόχο την «προστασία της ζωής και την ουσιαστική δράση για κοινωνική προσφορά». Στην πραγματικότητα όμως είχαν συζητήσει και αυτό το θέμα.
  Μένει να δούμε τώρα τι θα γίνει στην πράξη

  Απάντηση

 7. Πιστεύω ότι την αστυνομική προστασία ο Αρχιεπίσκοπος τη ζητάει για τους πολιτικούς.

  Οι οποίοι με τα απροκάλυπτα εχθρικά προς το λαό και επαχθή ληστρικά τους μέτρα, αντιμετωπίζουν την ευνόητη απέχθεια και αγανάκτηση του λαού.

  Δεν γνωρίζω αν και ο Αρχιεπίσκοπος νιώθει ότι και την ουσιαστική σιωπή, τη δική του και των άλλων δεσποτάδων, ο λαός την αντιμετωπίζει ως εχθρική απέναντί του.

  Πάντως έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με το πνεύμα του Ευαγγελίου.

  Ο ζωντανός χριστιανισμός δεν προχώρησε με την προστασία των αστυνομικών και των δικαστών.

  «Προστασία» χρειάζεται ο νεκρός χριστιανισμός.

  Ας ευχηθούμε: Καλή Ανάσταση σε όλους. Και ιδιαίτερα στη νεκρή δεσποτοκρατία.

  Απάντηση

 8. πάτερ Ηλία

  Ο διάβολος έχει πείσει τους περισσότερους ότι δεν υπάρχει Ανάσταση και γιαυτό φαίνεται ότι θριαμβεύει.

  Εμείς όμως αύριο τα μεσάνυκτα θα φωνάξουμε

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

  Ηλίας Σταμπολιάδης
  Καθηγητής
  Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων
  Πολυτεχνείο Κρήτης
  Πολυτεχνειούπολη
  73100 Χανιά, Κρήτη
  Τηλ. 28210 37601
  elistach@mred.tuc.gr

  Απάντηση

 9. Ηλία, Καλή Ανάσταση!

  Ο θρίαμβος του σατανά θα αποτραπεί, αν το «Χριστός Ανέστη», από επετειακή ευχή και φωνή, γίνει τρόπος ζωής, καθημερινός και ισόβιος.

  παπα-Ηλίας

  Απάντηση

 10. Απ’ τους Ενωμένους Μπλόγκερς:

  Blogger Ο/Η marianaonice είπε…

  Πατέρα Ηλία
  Δεν ξέρω αν είναι ο θρίαμβος του σατανά έναντι του Χριστού, αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Χώρα μας μα και σε όλο τον κόσμο, σίγουρα ειναι όμως ο θρίαμβος του κακού έναντι του καλού!
  Δεν ξέρω αν αυτοί που κυβερνούν παγκόσμια τους λαούς είναι οι illuminatoi ή κάτι παρόμοιο που ανάγεται στη σφαίρα του φιλοσοφικού και μεταφυσικού. Γι’ αυτό που είμαι σίγουρη πάντως είναι ότι αυτοί που διαφεντεύουν τη μοίρα μας είναι υπηρέτες του κακού που ντύθηκαν τη μορφή ανθρώπων «καθώς πρέπει» και «υπεράνω υποψίας» για να παραπλανήσουν τον κόσμο…
  Και αυτό που δεν ξέρω και απογοητεύομαι είναι αν τελικά το καλό θα καταφέρει να νικήσει το κακό…
  Καλή Ανάσταση να έχουμε ψυχής και πνεύματος!

  20 Απριλίου 2011 1:18 μ.μ.

  Ανώνυμος Ο/Η παπα-Ηλίας είπε…

  marianaonice

  Σε τελική ανάλυση, πίσω απ΄την πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό, βρίσκεται ο Θεός και ο σατανάς.

  Οι ιλλουμινάτοι αναφέρθηκαν ενδεικτικά σαν μία πτυχή του σκοτεινού παρασκηνίου.

  Το κακό είναι αδιέξοδο και κουβαλάει μέσα του την αυτοκατστροφή.

  Το καλό θα νικήσει κι ας φαίνεται συντριπτικά ασθενέστερο. Η ταπείνωση θα νικήσει την αλαζονεία.

  Οι μάρτυρες ήταν απόλυτα αισιόδοξοι ακόμη και μπροστά στο θάνατο.

  Ζούμε μέσα στο απέραντο μυστήριο. Που η εδώ ζωή μας δεν είναι παρά ένα πρώτο του σκαλοπάτι.

  Αν σπάσουμε το τσόφλι του εαυτού μας και της γήινης χωματερής πραγματικότητας, θα βρεθούμε μπροστά στο ατέλειωτο θαύμα.

  Καλή Ανάσταση

  20 Απριλίου 2011 1:57 μ.μ.
  Blogger

  Ο/Η marianaonice είπε…

  @πατέρα Ηλία
  «…Ζούμε μέσα στο απέραντο μυστήριο. Που η εδώ ζωή μας δεν είναι παρά ένα πρώτο του σκαλοπάτι.
  Αν σπάσουμε το τσόφλι του εαυτού μας και της γήινης χωματερής πραγματικότητας, θα βρεθούμε μπροστά στο ατέλειωτο θαύμα…»

  Το πιστεύω αυτό!!! Διαισθάνομαι ότι έτσι είναι ακριβώς!! Βουλιάξαμε στο …χώμα μας γι’ αυτό και σαπίσαμε…
  :))

  20 Απριλίου 2011 3:16 μ.μ.

  Ανώνυμος Ο/Η παπα-Ηλίας είπε…

  marianaonice

  Έτσι είναι:»Βουλιάξαμε στο …χώμα μας γι’ αυτό και σαπίσαμε»…

  Και χαίρομαι που πιστεύετε στο μυστήριο και στο θαύμα.

  Απίστευτο φαίνεται το να μη το πιστεύουμε.

  Αφού κολυμπάμε μέσα στο θαύμα και το μυστήριο, όπως τα ψάρια μέσα στο νερό…

  20 Απριλίου 2011 9:53 μ.μ.

  Απάντηση

 11. Χρόνια πολλά σε όλους, και καλή λευτεριά στην Πατρίδα μας !!!!!

  Απάντηση

 12. Το ικρίωμα των υδάτων…

  Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
  Ας είναι αναστάσιμο το σημερινό φύλλο. Στον ταπεινό καθημερινό βίο αβίωτο των σημερινών ανθρώπων ο γολγοθάς είναι διαρκείας. Η αναμενόμενη ανάσταση αργεί. Γράφω Μ. Πέμπτη. Κι όταν θα διαβάζομαι, σύντροφοι, ίσως γύρω να μυρίζει η τσίκνα απ’ τ’ αρνί όπου υπάρχει για να ψηθεί. Ανάμεσα σε σφαγμένους άλλωστε γυρίζει ο οβελίας. Είναι η κουλτούρα του της σύναξης, της άνοιξης, του κοινού τραπεζιού που σώζει την ανάσταση εντός κι εκτός μας. Δεν είναι όμως ξόρκι στο Γολγοθά.
  Θα μείνω στα καρφιά της «ειδησεογραφίας». Το ψωμί μου έβγαλα 35 χρόνια έτσι. Τα λόγια της ποίησης σήμερα είναι βαριά. Ασήκωτα. Γίνονται προσωπικά και συλλογικά χιλιάδες χρόνια τώρα. Κι όμως, τόσο με κάλλος διατυπωμένα που κι ο πιο μακρινός απ’ τα γράμματα δεν τα πειράζει. Τα λέει μέσα του ως έχουν: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας»…
  Μπορεί το νερό να γίνει ικρίωμα και πάνω του να πεθάνει η γη κι οι άνθρωποι; Ναι, απαντάει η στυγνή είδηση. Στη μαρτυρική Ιαπωνία του τσουνάμι και του σεισμού, του λιμού, του λοιμού και του καταποντισμού, όπως μάθαμε τον ορισμό του πολέμου στη νομική σχολή, χύνουν στη θάλασσα χιλιάδες τόνους ραδιενεργού ύδατος. Το περίσσευμα του κακού των ανθρώπινων έργων, του κέρδους. Κι έτσι γίνεται ικρίωμα ο ωκεανός και λόφος για σταυρωμένους ακόμα κι αγέννητους. Γιατί πώς να σταματήσεις το κύμα, την κίνηση των νερών…
  Δεν την αντέχω αυτήν την είδηση. Καθώς συνοδεύεται από δυο σχετικές που θα χαθούν στη δίνη των ημερών και τα πάθη των ανθρώπων. Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει την «ΤΕΠΚΟ», την εταιρεία που σκόρπισε τη ραδιενέργεια στον πλανήτη!… Κι ύστερα ήρθε καπάκι ο ΟΟΣΑ και ανήγγειλε υπερηφάνως ότι η καταστροφή, ο Γολγοθάς της Φουκουσίμα, είναι η «ευκαιρία» της ιαπωνικής οικονομίας να ανακάμψει εντός του 2011!… Το πρόγραμμα της ανοικοδόμησης το υπολόγισε σε 208 δισ. δολάρια, οπότε το ιαπωνικό και διεθνές μεγάλο κεφάλαιο κι η μαφία της γιαγκούζα από δίπλα, τρίβουν τα χέρια τους.
  Τέτοιο φτύσιμο σε τάφους δεν είναι νέο για την οικονομία των ιμπεριαλιστών. Είναι ο διαρκής τους πόλεμος. Οι… θεοί του χρήματος κρεμάνε στα νερά το μολυσμένο κόσμο τους και μας μετατρέπουν σε ανθρωποφάγους.
  Τούτη εδώ η άνοιξη μυρίζει φαρμάκι, φορμόλη, καμένη γη κι ανθρώπους ολόγυρα ζεματισμένους απ’ τη φτώχεια, τους πολέμους, τα εγκλήματα. Κι όμως, αν λίγο ανοίξει τις κλειστές της θύρες η καρδιά, οι ευωδίες της ζωής, τα έργα, τα μυρωδικά των ιδρωμένων της δουλειάς εφορμούν κι ανασταίνουν το ίδιο το νόημα της θάλασσας.
  Είναι οι πλυμένοι απ’ την ιδιοτέλεια άνθρωποι που καθαρίζουν τα νερά. Οταν η άνοιξη της συνείδησης εφορμά, τότε μόνον το τσουνάμι των αλλαγών λιγοστεύει τους τάφους τους αναίτιους, τους πρόωρους, τους άδικα ανοιγμένους…

  Απάντηση

 13. Posted by παπα-Ηλίας on Απρίλιος 26, 2011 at 9:30 πμ

  Γιώτα, Χριστός Ανέστη

  Ευχαριστώ για το πάντοτε επίκαιρο και πρωτότυπο αναστάσιμο κείμενο της Λιάνας.

  Εύχομαι σε σένα και στην οικογένειά σου υγεία και ευτυχία.

  Και στην πατρίδα μας ελευθερία και ανάσταση….

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: