ΔΗΜΙΟ-κρατία

Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους Τούρκους πρέσβεις στο Ερζερούμ, όπως ξανά ’χαμε γράψει, είχε πει εκείνο το διαβόητο: Ότι, δηλαδή, «η δημοκρατία δεν είναι χριστιανική».
Απόφθεγμα, που δείχνει πόσο άσχετοι, όχι μόνο με τη χριστιανική, αλλά και την ελληνική πραγματικότητα, είναι κάποιοι κενόσπουδοι λαοσωτήρες.
Γιατί βέβαια η δημοκρατία, που δεν είναι χριστιανική δεν μπορεί να είναι δημοκρατία. Αλλά θα μοιάζει λιγότερο ή περισσότερο-ανάλογα με την απόσταση, που τη χωρίζει από το χριστιανισμό-με ΔΗΜΙΟ-κρατία. Που σημαίνει με κράτος δημίων….

Γιατί μόνο έτσι εξηγείται το κατάντημα στο οποίο έφεραν τη σημερινή Ελλάδα κάποιοι εκπρόσωποι της πενταπλής εξουσίας: Της νομοθετικής, δηλαδή, της εκτελεστικής, της δικαστικής, της γραφειοκρατικής και του Τύπου.
Οι οποίοι-σε πάμπολλες περιπτώσεις- αντί να χρησιμοποιούν την εξουσία, για να υπηρετούν το λαό και την πατρίδα ,την χρησιμοποιούν, δυστυχώς, εναντίον του λαού και της πατρίδας.

Και βέβαια το βασικό χαρακτηριστικό της ΔΗΜΙΟ-κρατίας είναι η πολύμορφη τρομοκρατία:
Όπως, για παράδειγμα, η οικονομική τρομοκρατία, που με περισσή ένταση και βιαιότητα βιώνει, στο πετσί του, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο ελληνικός λαός.
Και να που τώρα έρχονται να μας επιβάλλουν και τη νομική τρομοκρατία. Με τον διαβόητο «περί ρατσισμού και ξενοφοβίας και…εχρθρπάθειας» νόμο. Εφεύρημα και κατασκεύασμα-‘όπως το κείμενο του σχεδίου του νόμου δείχνει- των διαχρονικά και παγκοσμίως μισόξενων αρχιρατσιστών.
Οι οποίοι, με τα πολεμικά τους κακουργήματα, έχουν ξεριζώσει τους λαούς της Ανατολής απ’ τις πατρογονικές τους εστίες και τους έχουν σωριάσει, σε μεγάλο ποσοστό, στην Ελλάδα. Και θέλουν από πάνω να πετάξουν στον, εκ παραδόσεως, φιλόξενο ελληνικό λαό και τη λάσπη του ρατσιστή, για να μας κλείσουν το στόμα…
Μπολιάζοντάς μας με το φόβο ότι μπορεί να βρεθούμε κατηγορούμενοι και να μπούμε φυλακή ή να πληρώνουμε πρόστιμα. Αν τολμήσαμε να καταγγείλουμε το όργιο της ρατσιστικής τους κακουργίας, σε βάρος μας ή σε βάρος των συνανθρώπων μας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Κάποια δικαστίνα (η κ. Μαριάνθη Παγουτέλη), δικάζεται στις 16-3-11 στο Εφετείο Πειραιά, για κάποια προσωπική αντιδικία, που δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενό της.
Η οποία όμως, με αφορμή, όπως φαίνεται, την υπόθεση αυτή, περιέργως και παραδόξως, αντιμετώπισε υποβολιμαία εκ μέρους εφημερίδων εναντίον της επίθεση. Προκειμένου να διαβληθεί ως ρατσίστρια και αντισημήτρια και άλλα τέτοια «ηχηρά» και παμπόνηρα.
Και όλα αυτά, για να απαξιωθεί ηθικά και κοινωνικά. Έτσι ώστε να καταστεί εύκολο θύμα, προκειμένου να επιτευχθεί η προσωπική της σπίλωση και η επαγγελματική της εξόντωση.
Επειδή, ακριβώς, η όλη της πορεία και σταδιοδρομία δείχνουν ότι το ακριβώς αντίθετο ισχύει: Ότι, δηλαδή, πάντα στάθηκε με το μέρος της δημοκρατίας και ποτέ με το μέρος της ΔΗΜΙΟ-κρατίας.
Και αυτό είναι, όπως φαίνεται, που κάποιοι δεν μπορούν να της συγχωρήσουν. Διότι η στάση της και η συμπεριφορά της φαίνεται να χαλάει την πιάτσα των δημίων.

Και μπήκε σε εφαρμογή η γνωστή συνταγή, που εφαρμόζεται σε τόσες άλλες περιπτώσεις. Όταν το κατεστημένο θέλει να παραμερίσει ή να εξοντώσει τους «δύσχρηστους» και απροσάρμοστους στα προκρούστεια μέτρα του.
Δημιουργεί πρώτα το κατάλληλο ντεκόρ της ηθικής δολοφονίας, επιστρατεύοντας τη διαστροφή και τη λάσπη. Έτσι ώστε η επιδιωκόμενη συνέχεια να φανεί απόλυτα φυσιολογική και δικαιολογημένη.

Και, όπως είναι γνωστό, όχι μόνο εδώ, σ’ αυτόν τον τόπο, αλλά και παγκοσμίως, πολλοί ήρωες και άγιοι και σοφοί, που δεν χωρούσαν στα προκρούστεια μέτρα των εκάστοτε δημίων, έχουν δικαστεί και καταδικαστεί και εξοντωθεί με πολλούς και διαφόρους τρόπους.
Και αυτό φαίνεται να ισχύει ιδιαίτερα στις μέρες μας, που δεν είναι απλώς πονηρές αλλά εξαιρετικά παμπόνηρες.

Και, για να καταλάβουμε το μέγεθος της διαστροφής των κατηγοριών εναντίον της, προαναφερόμενης δικαστίνας, αρκεί να σκεφθούμε ότι τις ίδιες άθλιες κατηγορίες δεν δίστασαν να εκτοξεύσουν και εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη.
Επειδή, ακριβώς, η ζωή του ήταν και παραμένει ένας αδιάκοπος αγώνας εναντίον του ρατσισμού και πάσης φύσεως φασισμού και ναζισμού….

Που συστηματικά εκκολάπτονται και μεθοδικά μαγειρεύονται, σε βάρος των λαών, στα ειδεχθή μαγειρεία του απαρτχάιντ των αρχιρατσιστών και δημίων της ανθρωπότητας…

Παπα-Ηλίας

http://papailiasyfantis,wordpress.com

Advertisements

18 Σχόλια

 1. συγνώμη αλλά ούτε εγώ βλέπω τι σχέση μπορεί να έχει ο κάθε χρηστιανισμός με την έννοια της δημοκρατίας!

  Απάντηση

 2. Επειδή, ακριβώς, η ζωή του ήταν και παραμένει ένας αδιάκοπος αγώνας εναντίον του ρατσισμού και πάσης φύσεως φασισμού και ναζισμού….
  Που συστηματικά εκκολάπτονται και μεθοδικά μαγειρεύονται, σε βάρος των λαών, στα ειδεχθή μαγειρεία του απαρτχάιντ των αρχιρατσιστών και δημίων της ανθρωπότητας…

  Απάντηση

 3. Posted by papailias on Μαρτίου 14, 2011 at 6:33 πμ

  @ ychedelicreflection

  Είναι θέμα οπτικής γωνίας, φίλε μου. Πάντως χαίρομαι για την επικοινωνία μας. Και για τα ενδιαφέροντα σχόλια και κείμενα του μπλογκ σας, που το επισκέφθηκα, για να ιδώ ποιος είναι ο νέος συνομιλητής μου…

  Και το παράξενο είναι ότι εγώ συμφωνώ με τα περισσότερα απ’ όσα λέτε.
  Να ‘στε καλά. Ευχαριστώ.

  Απάντηση

 4. Posted by papailias on Μαρτίου 14, 2011 at 6:36 πμ

  Φιλήμονα

  Καλημέρα. Μάλλον έχεις δίκιο. Με τον χρηστιανιασμό η αχρειότητα και η αχρηστία δεν μπορούν να έχουν καμιά σχέση.
  Εκτός κι αν κάτι άλλο εννοείς…

  ευχαριστώ

  Απάντηση

 5. Posted by papailias on Μαρτίου 14, 2011 at 6:40 πμ

  Άλκη, καλημέρα

  Οι αριστεροί στα χρόνια του Μεταξά έλεγαν: «Θα το πω κι ας το πιω»!
  Δηλαδή, το ρετσινόλαδοο.
  Κι εμείς ας πούμε ο, τι μπορούμε. Κι ο Θεός ας κάμει αυτά, που εμείς δεν μπορούμε….

  Απάντηση

 6. Posted by Philemon on Μαρτίου 17, 2011 at 7:16 μμ

  Kάτοικοι της Κερατέας έσπευσαν στην ταβέρνα «Τρίγωνο», στα Καλύβια, όπου έτρωγε ο Θ. Πάγκαλος, με τη σύζυγό του και ολιγομελή παρέα.

  Εξαγριωμένοι κάτοικοι πέταξαν γιαούρτια προς το μέρος του… Άλλοι τον αποδοκίμασαν φωνάζοντας συνθήματα που δεν μπορούν να επαναληφθούν εδώ…

  Απάντηση

 7. Posted by papailias on Μαρτίου 17, 2011 at 10:39 μμ

  Φιλήμονα, καλησπέρα

  Είδα, τα σχετικά με τον Πάγκαλο, σε κάποιο βίντεο και άκουσα τα λεγόμενα.

  Και ομολογουμένως δυσκολεύομαι να σταθμίσω τα όρια των αντιδράσεών τους.

  Φοβούμαι ότι οι ενέργειες των κυβερνώντων βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με αυτές των αντιδρώντων.

  Απάντηση

 8. Posted by Philemon on Μαρτίου 19, 2011 at 8:25 πμ

  Σηφουνάκης…..

  Απάντηση

 9. Posted by papailias on Μαρτίου 19, 2011 at 9:31 πμ

  Φιλήμονα, καλημέρα

  Ήταν πολύ ευχάριστη η έκπληξη απ’ το βίντεο, που μου έστειλες.

  Καλά τους κάνουν! Κι ακόμη χειρότερα τους χρειάζεται. Είναι τελείως ξετσίπωτοι.

  Αφού ο άθλιος τολμούσε να λέει ότι ο λαός αποφασίζει. Κι ο άλλος, που μιλούσε για δημοκρατία.

  Σ’ ευχαριστώ.

  Απάντηση

 10. Posted by papailias on Μαρτίου 19, 2011 at 12:53 μμ

  Και πάλι ευχαριστώ. Καλό μεσημέρι

  Απάντηση

 11. [ΟΤΑΝ Η ΔΗΜΙΟ-ΚΡΑΤΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΥ…]

  «…η πολιτισμένη λύση επιβάλλει σιωπή για την εισβολή στο Μπαχρέιν, στήνει πόλεμο αλά Σερβία στη Λιβύη, ετοιμάζει ένα απέραντο Ιράκ μες στη Μεσόγειο και θέλει την Ελλάδα τόσο υπάκουη και τόσο ανεύθυνη ώστε να ανοίγει τη Σούδα στο έγκλημα το διαρκές του ωμού ιμπεριαλιστικού ολοκαυτώματος.
  …Αμείλικτα ερωτήματα φυτρώνουν σαν κάκτοι λυτρωτικοί που συγκρατούν νερό στην έρημο του επικερδούς χαλκείου:
  Ποιος θυμάται την Παλαιστίνη τώρα; Την ιντιφάντα; Το τείχος των Ισραηλινών; Τους αιχμάλωτους της Δ. Οχθης και της Γάζας; Ποιος ΟΗΕ; Ποιο Σ. Ασφαλείας; Ποιος Αραβικός Σύνδεσμος;
  Ποιος θα μιλήσει ΤΩΡΑ για τα πυρηνικά του Ισραήλ λίγο πιο κάτω απ’ το τουρκικό Ακούγιου; Οι υπάκουοι στη διεθνή κοινότητα των αφεντικών ή μήπως οι ανυπάκουοι και γι’ αυτό υπεύθυνοι λαοί της Γης;
  Τώρα είναι η ώρα να νικηθεί ο θάνατος των λαών με ανυπακοή στη «φύση» του καπιταλισμού ανίκανου να σώσει τους ανθρώπους απ’ τη φύση που δεν πολιτεύεται, δε δαμάζεται και αντιστέκεται στο βιασμό του κέρδους…»

  Λιάνα ΚΑΝΕΛΛΗ
  «Πατριδογνωμόνιο»

  Απάντηση

 12. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΜΟΥ
  ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

  Απάντηση

 13. ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ
  ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ
  Ο υπάκουος δεν είναι και υπεύθυνος…
  Γράφει η Λιάνα Κανέλλη

  Αν η υπακοή ήταν ταυτισμένη με την υπευθυνότητα, ο άνθρωπος δε θα είχε σηκωθεί στα δυο του πόδια κι ο Γαλιλαίος θα είχε πεισθεί ότι η Γη είναι τόσο επίπεδη όσο ο εγκέφαλος των εξουσιαστών του. Αν η υπακοή ήταν κι υπευθυνότητα ο άνθρωπος θα ήταν άλογο ον ανίκανο να σκεφτεί και να επιλέξει. Διατυπώνω το αξίωμα μετά λόγου γνώσεως και θα μπορούσα να το υπερασπιστώ γράφοντας δέκα διδακτορικά σε διαφορετικούς τομείς με μούσα τον Προμηθέα, με αχίλλειο φτέρνα τα αισθήματα και με πίστη στον άνθρωπο τον ικανό για συλλογικά και υποκειμενικά θαύματα. Ομως, αυτός ο υποκριτικός θαυμασμός για την αυτοκρατορική, στυγνά καπιταλιστική Ιαπωνία, που εκφράζεται με όρους αγοράς επί των πτωμάτων του…
  λαού της, μου φέρνει αναγούλα. Χτυπημένη η χώρα – ως γεωγραφικός και πολιτικός τόπος στα όρια του κράτους – από απίστευτης βιαιότητας φυσικά φαινόμενα και σχεδόν αποτελειωμένη από τη φρίκη της πυρηνικής ενέργειας, αφημένης, ως μέσο παραγωγής, αγαθό και εν τέλει εμπόρευμα, στα χέρια πολυεθνικών αντιλαϊκών εκ φύσεως αθλίων συμφερόντων, με εξοργίζει ως την ανάσταση και την επανάσταση της κυρίαρχης λογικής.
  Θαυμάζουν την καπιταλιστική γύμνια που άφησε εκατομμύρια απογόνους της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι σε απόγνωση, με μια κούπα σούπα και μια φέτα ψωμί ανά τρία άτομα σεισμόπληκτα, τσουναμόπληκτα και ραδιενεργόπληκτα, οι ίδιοι που θαυμάζουν τη στήριξη του γιεν. Οι ίδιοι που συνεταιρίζονται με τους μοναρχοδικτάτορες του αραβικού κόσμου δεκαετίες τώρα, βάφοντας το πετρέλαιο κόκκινο απ’ το αίμα των λαών, εξάγουν τη δημοκρατία που θέλει τους Ιάπωνες υπάκουα θύματα της αφροσύνης, εργαζόμενους – απεργούς στις γιγάντιες πολυεθνικές, και υπεύθυνους όσους υπακούουν στα συμφέροντα ψηφίσματα του ΟΗΕ, του Αραβικού Συνδέσμου μπλα, μπλα, μπλα, μπλα… Μπλιαχ, φαρισαίοι της ιμπεριαλιστικής οικονομοκρατίας των παράπλευρων απωλειών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν.
  Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές και απελπίζομαι πεισμώνοντας για την περιφρόνηση της λογικής ότι η καταστροφή των ανθρώπων και του μέλλοντός τους κυρίως στην Ιαπωνία είναι τεράστια απ’ τη φύση αλλά εξουθενωτική απ’ των ανθρώπων τα έργα, όπως τα φθηνά κερδοφόρα πυρηνικά τέρατα, η πολιτισμένη λύση επιβάλλει σιωπή για την εισβολή στο Μπαχρέιν, στήνει πόλεμο αλά Σερβία στη Λιβύη, ετοιμάζει ένα απέραντο Ιράκ μες στη Μεσόγειο και θέλει την Ελλάδα τόσο υπάκουη και τόσο ανεύθυνη ώστε να ανοίγει τη Σούδα στο έγκλημα το διαρκές του ωμού ιμπεριαλιστικού ολοκαυτώματος.
  Τις εγκαυματικές σκέψεις τα λαμόγια του παιγνίου «ο φόνος φέρνει χρήμα» προσπαθούν να τις καταπραΰνουν με τα γιαούρτια του Πάγκαλου ωσάν όλοι να διαθέτουμε το νου του κουνουπιού που εξαϋλώνεται εκτός έλους. Αμείλικτα ερωτήματα φυτρώνουν σαν κάκτοι λυτρωτικοί που συγκρατούν νερό στην έρημο του επικερδούς χαλκείου:
  Ποιος θυμάται την Παλαιστίνη τώρα; Την ιντιφάντα; Το τείχος των Ισραηλινών; Τους αιχμάλωτους της Δ. Οχθης και της Γάζας; Ποιος ΟΗΕ; Ποιο Σ. Ασφαλείας; Ποιος Αραβικός Σύνδεσμος;
  Ποιος θα μιλήσει ΤΩΡΑ για τα πυρηνικά του Ισραήλ λίγο πιο κάτω απ’ το τουρκικό Ακούγιου; Οι υπάκουοι στη διεθνή κοινότητα των αφεντικών ή μήπως οι ανυπάκουοι και γι’ αυτό υπεύθυνοι λαοί της Γης;
  Τώρα είναι η ώρα να νικηθεί ο θάνατος των λαών με ανυπακοή στη «φύση» του καπιταλισμού ανίκανου να σώσει τους ανθρώπους απ’ τη φύση που δεν πολιτεύεται, δε δαμάζεται και αντιστέκεται στο βιασμό του κέρδους…

  Απάντηση

 14. Posted by papailias on Μαρτίου 21, 2011 at 9:31 πμ

  Φιλήμονα, Γιώτα

  ευχαριστώ και τους δυο σας για τα βίντεο-χιουμοριστικό και τραγούδι-και για το κείμενο της Λιάνας, που και στα γραπτά της και στα προφορικά της παίρνει ΑΡΙΣΤΑ.

  Αλλά στα πρακτικά φοβάμαι πως κάπου όλοι μας δεν τα πάμε και τόσο καλά. Όπως υπαινίσσεται και το τραγούδι του Παπακωνσαντίνου.

  Καθώς περιμένουμε να ιδούμε ποια γελάδα θα μας προστατέψει…

  Κι όσο για τα διεθνή; Είναι πασιφανές πως ο Χάρος βγήκε παγανιά και στη δική μας γειτονιά. Όπως και στην περίπτωση της Σερβίας. Κι εμείς βοηθάμε-κατά δύναμη- τους κακούργους…

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: