ιερή εξέταση…

Συχνά κατηγορούμε την παπική εκκλησία για το θεσμό της ιερής εξέτασης. Κι όμως…

Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο θεσμός αυτός λειτούργησε όχι μόνο στην παπική εκκλησία, αλλά και σε κάθε τόπο και χρόνο, όπου κυριαρχούσαν ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία. Ακόμη και σε κοινωνίες οι οποίες θεωρούνταν πολιτισμένες. Όπως στην αρχαία Ελλάδα.
Όπου οι Αθηναίοι, για παράδειγμα, σύμφωνα με την παράδοση, έκαψαν στην Αρχαία Αγορά τα συγγράμματα του σοφιστή Πρωταγόρα. Αλλά και ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο ως εισάγων καινά δαιμόνια και διαφθορέας των χρηστών ηθών της αθηναϊκής κοινωνίας…
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι εξάλλου και η περίπτωση του Αρίσταρχου του Σάμιου, που δυο χιλιάδες χρόνια πριν απ’ τον Κοπέρνικο είχε διατυπώσει τη θεωρία του ηλιοκεντρικού συστήματος. Ο οποίος, σύμφωνα με τον Πλούταρχο, κατηγορήθηκε για ασέβεια. Με αποτέλεσμα να μείνει αυτός και η θεωρία του στο περιθώριο και τη λήθη για δύο περίπου χιλιετίες. Και, βέβαια, κάποιοι άλλοι, υποκλέπτοντας τον τεράστιο επιστημονικό του άθλο, να καρπωθούν τη δόξα της μεγάλης του ανακάλυψης.

Σχετικά με την παπική εκκλησία μαθαίνουμε ότι ο «ιερός» (=κακουργηματικός) αυτός θεσμός, γεννήθηκε στην Ισπανία. Όπου η ποινή, που επιβαλλόταν συνηθέστατα, όπως είναι πασίγνωστο, ήταν ο δια της πυράς θάνατος. Που μαζικά τον υπέστησαν οι Άραβες και οι Εβραίοι και οι πάσης φύσεως αιρετικοί ή όσοι κατηγορούνταν ως μάγοι.
Και το πόσο την κακουργία, στον αθλιότατο αυτό θεσμό, συναγωνίζονταν η αφροσύνη, δείχνει το γεγονός ότι, συχνά, δίκαζαν και καταδίκαζαν σε θάνατο ακόμη και τα ζώα (κατσίκες, κλπ), που χρησιμοποιούνταν σε διάφορες μαγικές τελετουργίες.

Στην σημερινή Ελλάδα ο θεσμός της ιερής εξέτασης φαίνεται να αναβιώνει μέσα απ’ το νόμο «περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων». Που, όπως λέγεται, είναι εβραιοαμερικάνικης προέλευσης.
Οι οποίοι προκειμένου ν’ αποφεύγουν τις συνέπειες της υπερβάλλουσας κακουργίας τους, σε βάρος άλλων λαών, εφεύραν και επέβαλαν, όπως φαίνεται, το νόμο αυτόν.
Έτσι ώστε να μπορούν, αφενός να κακουργούν απεριόριστα, και αφετέρου να τιμωρούν εκείνους, που θα τολμήσουν να καταγγείλουν τα κακουργήματα τα δικά τους και των ομοϊδεατών τους…

Στην ίδια συχνότητα κινείται και ο, τώρα, εκκολαπτόμενος απ’ το Υπουργείο Δικαιοσύνης «περί εχθροπάθειας, ρατσισμού και ξενοφοβίας» ρατσιστικός, όπως φαίνεται, σε βάρος των Ελλήνων, νόμος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από εικοσαετίας, περίπου, επιβάλλεται στη μαθητιώσα ελληνική νεολαία να γράφουν εκθέσεις, σχετικά με το ρατσισμό. Και καλώς. Αλλά-φευ-με την ρατσιστικότατη και προκλητικότατη υπόδειξη ότι πρέπει να αναφέρονται ιδιαίτερα στο ολοκαύτωμα των Εβραίων…
Σάμπως το ολοκαύτωμα τόσων άλλων λαών, που δεινοπάθησαν ή και σήμερα δεινοπαθούν (Αφγανών, Ιρακινών, Παλαιστινίων, κλπ) να είναι αμελητέα ή και ανύπαρκτα.…

Γεγονότα που δείχνουν ότι, βυθιζόμαστε οι Έλληνες ολοταχώς στα βαθιά μεσάνυχτα ενός μεσαίωνα εισαγόμενης ρατσιστικής, εκπαιδευτικής και νομικής βαρβαρότητας.
Σάμπως δεν μας φτάνει ο επίσης σκοτεινός μεσαίωνας της οικονομικής βαρβαρότητας, που στην πυρά της όλοι καιγόμαστε…

Παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

Advertisements

18 Σχόλια

 1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΠΑ ΗΛΙΑ ΜΟΥ (ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ)!!!!!!!!!!!!

  Απάντηση

 2. Posted by papailias on Μαρτίου 2, 2011 at 1:03 μμ

  Μανώλη, καλημέρα

  Να ευχαριστούμε το Θεό, που μας δίνει τη δύναμη να σκεφτόμαστε και να λέμε κάποια πράγματα, προκειμένου να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλο.

  Για να μπορέσουμε να αντέξουμε την παγερή βαρυχειμωνιά, την οποία μας έφεραν οι εφιάλτες πολιτικοί του δικομματισμού….

  Απάντηση

 3. Posted by Philemon on Μαρτίου 2, 2011 at 2:22 μμ

  Καλημέρα κι από μένα παπά-Ηλία μου!
  Πολύ πετυχημένος ο παραλληλισμός εκκολαπτόμενου νόμου και ιερής εξέτασης….
  Και να σκεφτεί κανείς το …ηθικό ανάστημα αυτών που τον εφεύραν!

  Απάντηση

 4. Posted by Γιώργος Π. on Μαρτίου 2, 2011 at 4:47 μμ

  Η επανάσταση του αυτονόητου…
  Όσοι δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο, είτε στη πίστη μας (ζηλωτές), είτε απέναντι σε ανθρώπους αναφορικά με το χρώμα τους κοκ…, είναι συνήθως ακριβώς εκείνοι που καλλιεργούν συστηματικά τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία.
  Σε ό, τι με αφορά, έχω σαν πρότυπο ζωής τη ρήση ενός «μαύρου» ανθρώπου, του Νέλσον Μαντέλα όπου σε ελεύθερη μετάφραση έλεγε: «όλοι οι άνθρωποι είμαστε παιδιά του Θεού, και άρα ικανοί για το καλύτερο» (…), είμαι από εκείνους που αγαπούν τη πατρίδα τους, αλλά όχι σε επίπεδο φυλετικής ανωτερότητας, DNA και άλλων επικίνδυνων αντιλήψεων, αλλά για πολύ πιο ουσιαστικούς λόγους.
  Θαυμάζω τον Παπαδιαμάντη, τον Καποδίστρια, τον Πατροκοσμά, όχι σε επίπεδο υποκριτικής ευσέβειας, αλλά αντιλάμβανόμενος την τεράστια προσφορά τους στο χτίσιμο ενός πραγματικά αλληλέγγυου (καμιά σχέση με ΜΚΟ) ελεύθερου και όχι υπόδουλου -τυπικά ή άτυπα- έθνους.
  Δυστυχώς οι άνθρωποι στη χώρα μας είναι διχασμένοι μεταξύ ενός χυδαίου εθνομηδενισμού και μιας εθνολαγνείας που προσεγγίζει τις απόψεις του Χίτλερ.
  Τέτοια σχέδια νόμου, όπως αυτό που παρουσίασε ο κύριος Καστανίδης, καταδεικνύουν την ελαφρότητα του κακώς εννοουμένου «ανθρωπισμού» και γιγαντώνουν στη κοινή συνείδηση του καθενός, μια απίστευτη κυνική-ρατσιστική αντίληψη απέναντι στους έλληνες πολίτες.
  Σε λίγο, αν λες τη λέξη «έλληνας», θα θεωρείσαι υπόδικος, και το λιγότερο εθνικιστής και φασίστας.
  Όσο τιμούσαν οι ιμπεριαλιστικής φύσης σταυροφορίες, το αγαπητικό μήνυμα του φτωχού Ιησού, άλλο τόσο συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του ρατσισμού, αντίστοιχες φαιδρότητες.
  Το τονίζω…
  Ειδικά, σε συνδυασμό με το οξύ πρόβλημα της ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής, οι μετανάστες στιγματίζονται στις συνειδήσεις των πολιτών και οι πιο συνειδητοποιημένοι που ζουν χρόνια στη χώρα, μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι της ξενοφοβικής οργής και από την άλλη πλευρά, με τέτοια νομοσχέδια προκαλείται το αίσθημα του κάθε ανθρώπου χωριστά σε σημείο προκλητικής ανοησίας.
  Επιμένω, πως ο ρατσισμός συνιστά κοινωνικό παθολογικό φαινόμενο, που έτσι και αλλιώς υπήρχε σε μια κατηγορία συμπολιτών μας (μικρή κατά την άποψή μου), αλλά δεν πρέπει να κατηγορείται δυνητικά ως ρατσιστική μια κοινωνία, με φασιστικές γενικεύσεις και αλαζονία.
  Η γνώμη μου;
  Απλά το οργανωμένο κράτος, αδυνατεί να αναλάβει το βάρος των ευθυνών του, ως προς την ικανότητα διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος και για μια ακόμη φορά, το μετατοπίζει προς τους πολίτες, καλλιεργώντας τα συνεπόμενα ενοχικά σύνδρομα…
  Αυτή είναι μια κλασική αντίδραση του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

  Υ.Γ. οι νόμοι, καλοί είναι αλλά τα παιδάκια που «έφυγαν» χθες πλήρωναν μόνα τους τον εξοπλισμό που όφειλε να τους παρέχει η πολιτεία. Και επειδή σιγά-σιγά αντιλαμβάνομαι τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού παιχνιδιού, ΟΧΙ δεν πρόκειται για λαϊκισμό!
  Υ.Γ 2. έχω πειστεί απόλυτα πως όσοι πουλάνε ανθρωπισμό και «υποστηρίζουν» δήθεν τους μετανάστες, πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο. Και όλοι μαζί, λειτουργούν ως «κράχτες» προσέλκυσης και άλλων μεταναστών από την ανατολή, όπου θα έρθουν να δυστυχίσουμε μαζί, σε μια ήδη χρεωκοπημένη χώρα, από κάθε άποψη.
  Και εμείς και αυτοί.
  Αλλά που να το καταλάβουν αυτό ορισμένοι…
  Αυτή είναι η υποκειμενική άποψη που εκφράζω. Δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο, απλά επειδή βρίσκομαι στο κέντρο της Αθήνας, ζω από κοντά-πολύ κοντά, θα έλεγα, τις δυσάρεστες εκφάνσεις της κρατικής αβελτηρίας και γι’ αυτό έχω ιδία άποψη.

  Χαιρετώ τον παπα-Ηλία και όλο τον κόσμο εδώ στο blog

  Απάντηση

 5. Posted by papailias on Μαρτίου 2, 2011 at 7:12 μμ

  Φιλήμονα, καλησπέρα

  Αυτό, που ιδιαίτερα με ενοχλεί είναι ότι οι ξενόδουλες κυβερνήσεις μας «χορεύουν, όπως τους λαλούνε» τα υπερατλαντικά αφεντικά και ο όπισθεν αυτών υποχθόνιος και και στο έπακρον ρατσιστικός… σιωνισμός.

  Βρισκόμαστε σε καθεστώς ολοκληρωτικής υποτέλειας: Οικονομία, παιδεία,Δικαιοσύνη.

  Απάντηση

 6. Posted by papailias on Μαρτίου 2, 2011 at 7:33 μμ

  Γιώργο, καλησπέρα

  Τους μετανάστες τους έφερε εδώ ο αμερικάνικος και ο σιωνιστικός ρατσισμός. Που με τους πολέμους, σε βάρος τους, τους ξερίζωσε από τις πατρίδες τους.

  Με σκοπό να μας βουλιάξουν οικονομικά και να μας αλλοιώσουν πολιτισμικά. Και ταυτόχρονα να μας επιβάλουν το δικό τους ρατσιστικό καθεστώς.

  Ο νόμος «περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων», με την απαλοιφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, όπως και «περί εχθροπάθειας»
  είναι καθαρά ρατσιστικοί και εξευτελιστικοί, σε βάρος μας, νόμοι.

  Και ο, τι πουν τ’ αφεντικά νομοθετούν τα δικά μας ανδρείκελα…
  Σύροντάς μας σε ένα καθεστώς ολοκληρωτικής υποτέλειας. Όπου εκείνοι θα κάνουν ο,τι θέλουν κι εμείς δεν θα τολμούμε ν’ ανοίξουμε το στόμα μας….

  Απάντηση

 7. Για μια ακομα φορα, τα σεβη μου………..

  Απάντηση

 8. Posted by papailias on Μαρτίου 3, 2011 at 1:05 μμ

  Ρίκη

  Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

  Σου εύχομαι η ζωή σου να είναι πάντα δημιουργική

  Απάντηση

 9. Posted by Philemon on Μαρτίου 4, 2011 at 9:44 μμ

  Αυτή κι αν είναι ιδέα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  «ΣΠΟΥΔΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
  Η «τρομερή πρόταση ανήκει στον κ. Δρούτσα:

  «Να ιδρυθεί στην χώρα μας ένα κέντρο για τη Δημοκρατία που θα αναλάβει να εκπαιδεύσει τα νεότευκτα πολιτικά κινήματα».

  Και δεν μου λες κ. Δρούτσα μου; σε ποια δημοκρατία θα εκπαιδευτούν τα νέα κινήματα; μήπως στη δημοκρατία που εγκαθίδρυσαν οι σύμμαχοί της κυβέρνησης σας, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Κόσοβο;

  Αν την δικτατορία του κεφαλαίου την έχετε βαφτίσει δημοκρατία να μας το πείτε να μην μπερδευόμαστε!!!»

  Από h++p://aliatas.blogspot.com/2011/03/blog-post_03.html

  Απάντηση

  • Posted by Γιώργος Π. on Μαρτίου 4, 2011 at 11:04 μμ

   Είδες Philemon?
   Οι άνθρωποι αγωνιούν να μας επιμορφώσουν, με άξονα (απο)προσανατολισμού τα δημοκρατικά ιδεώδη, και εμείς οι αχάριστοι τους αδικούμε…
   χαχαχαχαχαχα
   Πάντως, η δημοκρατία εξελίσσεται σε πολύ κερδοφόρα υπόθεση.
   Αλοίμονο, σε εμάς, τη «πλέμπα»!
   Καλό βράδυ!

   Απάντηση

   • Posted by Philemon on Μαρτίου 5, 2011 at 7:17 πμ

    Έχουν εκπαιδευτεί να περιφρονούν βαθύτατα αυτή την «πλέμπα», Γιώργο….
    Έτσι ο …..αρχηγός δεν δίστασε να πει:
    «Από εμένα θα ακούτε μόνο τη γλώσσα της αλήθειας, έτσι ξεκίνησα, έτσι θα συνεχίσω»!!!!!!!
    Και ακόμη:
    «θέλουμε να βγούμε γρήγορα στις αγορές. Θα μπορούμε να διακόψουμε ακόμα και το σημερινό χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το μηχανισμό……» !!!!!!!!!
    Τόση περιφρόνηση.

 10. Posted by papailias on Μαρτίου 5, 2011 at 8:47 πμ

  Φιλήμονα, Γιώργο

  Δημοκρατία έχουμε, όταν οι κυβερνήσεις είναι εντολοδόχοι του δήμου (=του λαού).

  Όταν οι κυβερνήσεις είναι εντολοδόχοι των δημίων της ανθρωπότητας, τότε έχουμε ΔΗΜΙΟ κρατία. Δηλαδή, κράτος των δημίων. Διεθνών και ντόπιων….

  Δημιοκρατία, συνεπώς, και όχι δημοκρατία θέλουν να διδάξουν τα δημιοκρατόπαιδα. MADE in USA. Και του όπισθεν αυτών δρώντος σιωνισμού…

  Ευχαριστώ για την επικοινωνία και την πνευματική συνεισφορά.

  Απάντηση

 11. Posted by Philemon on Μαρτίου 5, 2011 at 1:41 μμ

  Ο Γ.Α.Π., ο γνωστός μασκαράς, ο οποίος περεμπιπτόντως υποδύεται αυτή την περίοδο τον πρωθυπουργό, κήρυξε επισήμως ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου των συμμασκαράδων του την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του τριημέρου προς τιμήν του Καρνάβαλου, με τη μνημειώδη ατάκα του: «Από εμένα θα ακούτε πάντα την αλήθεια»!…
  Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε είναι το μεγαλύτερο ψέμα!
  http://l-d-papadeas.blogspot.com/

  Απάντηση

 12. Posted by Γιώργος Π. on Μαρτίου 5, 2011 at 4:52 μμ

  Το θέμα είναι πως και να θες να τους κατανοήσεις, επειδή όντως υπάρχουν χρόνιες παθογένειες, στην ελληνική διοίκηση και είναι απαραίτητα κάποια διαρθρωτικά μέτρα, τελικά δεν μπορείς, δεν σου βγαίνει.
  Δε μπορώ να τους συγχωρήσω που χτυπούν πάλι τους αδύναμους, που εξαθλιώνουν τη κοινωνία, που υπάρχει τόση ανεργία και υποφέρουν τα νοικοκυριά.
  Είναι τρομεροί ψεύτες, μπορούσε να νοικοκυρευτεί η πατρίδα μας, χωρίς να ανοίξει «μύτη», αλλά αυτός ο δρόμος αντιβαίνει στα άπληστα συμφέροντα των ισχυρών.
  Σε ό, τι αφορά τώρα τις μεσαίες αστικές οικογένειες έως και τις πιο εύπορες, ένα «μπερντάκι» μας χρειαζότανε εδώ που τα λέμε.
  Παρακολουθώ εμβρόντητος, μια εκπομπή στο τηλε-κουτί, όπου πλασάρουν τον γάμο, σαν μια διαδικασία ακατάσχετης γκλαμουριάς και ξοδέματος-σκορπίσματος χρημάτων, λες και είναι μαρουλόφυλλα…
  Εδώ λες…
  Καλά μας κάνει Ο Θεός και μας στέλνει μνημόνια και μηχανισμούς.
  Τόση ανοησία πια;
  Ταπεινότητα μηδέν, όταν υπάρχουν (στερεότυπο μεν, αλήθεια δε) τόσα παιδάκια που υποσιτίζονται σε χωριά της Αφρικής, τους λείπουν τα στοιχειώδη για την υγεία, τη παιδεία, την ανάπτυξή τους…
  Έχω φίλους που θέλουν να πιστέψουν στο μήνυμα της χριστιανοσύνης, αλλά δεν πάνε προς τα εκεί, καθώς η εκκλησία δε λέει να κάνει κάτι ώστε να σταματήσει αυτές τις φαιδρότητες.
  Αισθάνεσαι λχ όταν πας σε βάφτιση, πως κάπου δίπλα θα βρίσκεται ο ..μπαρ-τέντερ, να σε ρωτήσει τι κοκτέηλ, θα πιείς!
  Πάντως, για να μη ξεφεύγω από το θέμα, αυτή η κυβέρνηση, μπορεί να έχει κάποια ελάχιστα αξιόλογα στελέχη, αλλά σοσιαλιστική δεν τη λες με τίποτα!

  Απάντηση

 13. Posted by Γιώργος Π. on Μαρτίου 5, 2011 at 4:58 μμ

  sorry να πιεις

  Απάντηση

 14. Posted by papailias on Μαρτίου 5, 2011 at 8:16 μμ

  @ Φιλήμονα

  Ενδιαφέρον το απόσπασμα από το μπλογκ του Παπαδέα.

  Όταν μας έχουν φλομώσει στο ψέμα και με ουρανομήκη αδιαντροπιά ισχυρίζονται ότι λένε πάντα την αλήθεια!

  @ Γιώργο

  Στο σύστημα του δικομματισμού δεν βλέπω αξιόλογα στελέχη. Κι αν υπάρχουν είναι περιθωριοποιημένα και αχρηστευμένα.

  Και αυτό είναι πάγια τακτική. Ή τους περιθωριοποιούν ή τους εξαφανίζουν.

  Απάντηση

 15. Κοινοποιήστε το ΠΑΝΤΟΥ
  Ένα μικρό κοριτσάκι στην Καβάλα χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ αιμοπετάλια 0 αρνητικό για να σωθεί.
  Οι γονείς του πληρώνουν τα οδοιπορικά σε όποιον μπορεί να βοηθήσει.
  Το τηλ της μητέρας είναι 6937495494.
  Όπως ενημερώνουν το παιδί βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, ΕΠΕΙΓΕΙ να βρεθούν αιμοπετάλια.
  Διαδώστε το παρακαλω πολύ μήπως βρεθεί κάποιος να μπορεί να βοηθήσει

  Απάντηση

 16. Posted by Θάνος on Μαρτίου 14, 2011 at 12:38 μμ

  Παπαηλία θαυμάσιο και αυτό το άρθρο.
  Παρακολουθώ το σύνολο των εγγραφών σου και θα συμφωνήσω κι εγώ στο ότι το θέμα του ρατσισμού, αρχίζει και «στραβώνει» άσχημα στη χώρα μας. Αρκετά απο τα άρθρα σου τα αναπαράγω στο δικο μου Blog (http://apopsi.pblogs.gr/).
  Αν παρόλα αυτά δεν συμφωνείς με τις αναδημοσιεύσεις θα σε παρακαλούσα να μου το γνωρίσεις (THANOS_17@PATHFINDER.GR)
  Καλή βδομάδα.

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: