λυκοκρατία…

«Η δημοκρατία δεν είναι χριστιανική»!…

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους Τούρκους πρέσβεις, στο Ερζερούμ.

Και έχει δίκιο! …

Γιατί βέβαια η «δημοκρατία» του ελλαδικού δικομματισμού, προφανώς, δεν είναι χριστιανική. Ούτε ασφαλώς των, λεγόμενων, χριστιανοδημοκρατικών ή σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης. Ή του δημοκρατικού και ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ, κλπ.

Γιατί ουσιαστικά πρόκειται για ολιγαρχίες. Εκ των οποίων κάποιες-όπως η πλειονότητα των Ελλήνων πρέπει να έχει αντιληφθεί-είναι κλεφτοκρατίες και ληστοκρατίες. Κι ακόμη πιο πέρα εφιαλτοκρατίες….

Κι ακόμη, αν θέλετε ούτε το πολίτευμα της Εκκλησίας-όπως προϋποθέτει το όνομά της-είναι δημοκρατικό. Γιατί η, λεγόμενη, Ιερά Σύνοδος, είναι μια αυτοαναπαραγόμενη ολιγαρχία. Ο καθένας δεσπότης-όπως και η λέξη υποδηλώνει και η πραγματικότητα, συχνά, αποδεικνύει μπορεί να είναι ένας τύραννος. Κι όσο για τον πατερούλη του καθολικισμού, τον Πάπα; Είναι ένας απόλυτος-κατά τα μεσαιωνικά πρότυπα- μονάρχης.

Για να είναι μια δημοκρατία χριστιανική, πρέπει, βασικά, να μην είναι κάλπικη, αλλά αληθινή. Και είναι αληθινή, όταν συντεταγμένες της είναι η ελευθερία και η κοινωνική δικαιοσύνη.
Όπως ακριβώς την προσδιόρισε ο Χριστός, όταν στους μαθητές του, που ονειρεύονταν εξουσίες και προνόμια, είπε χαρακτηριστικά:

«Οι κοσμικοί άρχοντες καταπιέζουν και καταληστεύουν τους λαούς. Και θέλουν από πάνω να παρουσιάζονται και ευεργέτες τους…
Εσείς όμως δεν θα κάνετε το ίδιο! Εσείς δεν θα ληστεύετε, αλλά θα προσφέρετε στους λαούς. Κι, αντί να είστε αφεντικά, θα είστε υπηρέτες τους»!…

Και τέτοια δημοκρατία υπήρχε στην πρωτοχριστιανική κοινωνία. Όπου ήταν όλα για όλους κοινά. Και δεν υπήρχε κανένας φτωχός ανάμεσά τους. Γιατί ο καθένας πρόσφερε σύμφωνα με τις δυνάμεις του και έπαιρνε ανάλογα με τις ανάγκες του….

Και κάτω απ’ αυτό το πρίσμα ούτε η αθηναϊκή ούτε ούτε ρωμαϊκή δημοκρατία ήταν αληθινές. Δεδομένου ότι περιορίζονταν στις μειοψηφίες των ελευθέρων πολιτών, οι οποίοι είχαν στο εξευτελιστικό περιθώριο τις συντριπτικές πλειοψηφίες των δούλων…

Έχει, λοιπόν, δίκιο ο Πρωθυπουργός…

Η οποιαδήποτε κάλπικη «δημοκρατία» σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι χριστιανική.

Κι αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο οι σύγχρονες κάλπικες «δημοκρατίες» πολεμούν με λύσσα το Ευαγγέλιο. Συγκεκαλυμμένα ή και απροκάλυπτα. Και προσπαθούν με κάθε τρόπο να το θάψουν. Όπως οι πάλαι ποτέ ομοϊδεάτες τους έκαμαν για τον ίδιο το Χριστό.
Γιατί το Ευαγγέλιο-και, κατά συνέπεια, η χριστιανική δημοκρατία-δίνει απόλυτη προτεραιότητα στον Άνθρωπο. Γεγονός, που χαλάει τη μισάνθρωπη συνταγή του καπιταλιστικού Μεσαίωνα. Η Ιερή εξέταση του οποίου θέλει να δολοφονεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Προκειμένου να σωριάζει ολοένα και περισσότερο το μαμωνά…

Για να μπορεί, έτσι, η λυκόστανη της λυκοκρατίας να ληστεύει όσο γίνεται περισσότερο ασύδοτα και ν’ ασωτεύει, όσο γίνεται περισσότερο πλουσιοπάροχα…

παπα-Ηλίας
http;//papailiasyfantis.wordpress.com

Advertisements

23 Σχόλια

 1. «Η δημοκρατία δεν είναι χριστιανική»;;;

  Ετσι ειπε;;;;;;;;;;;;;;;

  Απάντηση

 2. Ρίκη, καλημέρα

  Τι ήθελες να πει! «Εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί το στόμα»!

  Που, κατά πάσα πιθανότητα, πρέπει να είναι των πατρώνων του.

  Γιατί αυτός μπορεί απλά διαβάζει όσα του γράφουν κάποιοι άλλοι…

  Απάντηση

 3. Η Ιεραρχία πρέπει πρώτη να ξαναβρεί τον δρόμο της και να ξαναγίνει περισσότερο Εκκλησία και λιγότερο «Επικρατούσα Θρησκεία». Γιατί θα μείνει κενός τίτλος Θρησκεία, χωρίς όμως Εκκλησία, χωρίς ποίμνιο.

  Πρέπει να επανέλθη η λαϊκή συμμετοχή, ωστε ο Ιερέας της Ενορίας να είναι κι ο Ιερέας των Ενοριτών κι αυτό μέχρι και τους Μητροπολίτες, γιατί βλέπω ότι, ναι μεν ο κόσμος δεν έχει χάσει την πίστη του, αλλά έχει χάσει την εν-πιστωσύνη του.

  Οταν δεν έχει λόγο το ποίμνιο, αλλά μόνο υπακοή, δεν έχει κι το ενδιαφέρον, δεν έχει το κίνητρο να συν-μετάσχει, να αντιληφθεί ότι η Εκκλησία είναι ο ΙΔΙΟΣ, ο ΕΑΥΤΟΣ του κι όχι κάτι το μακρυνό κι άπιαστο. Οπως είναι σήμερα οι Μητροπολίτες με τα αυτοκίνητα και τα
  φυμέ τζάμια. Ολόκληρος Αρχιεπίσκοπος να πηγαίνει σε συναυλίες με όλη την άρχουσα τάξη κι από έξω να τρώνε ξύλο άνθρωποι στα πεζοδρόμια.
  Θα ήταν και το καλύτερο αντίμετρο στου διάφορους, που προσπαθούν να σκανδαλίσουν, άλλες φορές δικαίως, αλλά και αδίκως.

  Γιατί αν είναι άδικη κάποια κατηγορία, το ποίμνιο θα γνωρίζει από πρώτο χέρι, αλλά κι αν είναι πραγματική επίσης θα μπορούν να τον αποπέμπουν ώστε να μην σπιλώνεται ολόκληρος ο κλήρος συλλήβδην.

  Τότε θα ήταν πλέον κι απαίτηση του λαού να είναι και Χριστιανική η Δημοκρατία, γιατί θα είναι πρώτα η δικιά τους Δημοκρατία Χριστιανική.

  Απάντηση

 4. @ netakias

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Και χαίρομαι που είστε με τόση πληρότητα ενημερωμένος.

  Δυστυχώς δεν εννοούν να εννοήσουν ότι οφείλουν να αλλάξουν άρδην.

  Προτιμούν να βουλιάξουν την Εκκλησία, παρά να συμμορφωθούν με το πνεύμα του Ευαγγελίου.

  Απάντηση

 5. […] λυκοκρατία… (via ΥΠΕΡΒΑΣΗ) «Η δημοκρατία δεν είναι χριστιανική»!… Τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους Τούρκους πρέσβεις, στο Ερζερούμ. Και έχει δίκιο! … Γιατί βέβαια η «δημοκρατία» του ελλαδικού δικομματισμού, προφανώς, δεν είναι χριστιανική. Ούτε ασφαλώς των, λεγόμενων, χριστιανοδημοκρατικών ή σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης. Ή του δημοκρατικού και ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ, κλπ. Γιατί ουσιαστικά πρόκειται για ολιγαρχίες. Εκ τω … Read More […]

  Απάντηση

 6. ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ…….

  =ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι να μην μπορείς να διαμαρτυρηθείς για ΤΙΠΟΤΑ, ενώ δεν σε απαγορεύει ΚΑΝΕΝΑΣ!! Γιατί θα ξεφτιλισθείς ως έχοντας παράλογες απαιτήσεις ή τρελός κάθαρμα κλπ.
  =ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΛΟΓΟ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ, ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! (Από λαμόγια.)
  Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ tzinis@otenet.gr

  Απάντηση

 7. Ε, πώς…..
  Και δημοκρατία και ελευθερία υπάρχει!
  Ο καθένας μπορεί να ψηφίσει (ξοδεύοντας το κάτι τις) για τον Big Brother, το Next Top Model και τόσα άλλα.
  Υπάρχει το δικαίωμα στην ανεργία, την εξαθλίωση, την εκπόρνευση.
  Υπάρχουν ελεύθερες επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις και ελεύθερες ξανθιές!
  Όσο για την κοινωνική προστασία μας, υπάρχουν οι ΜΚΟ.
  Και έρχονται ελεύθεροι «κουλοχέρηδες» σε κάθε γειτονιά…
  Την καλημέρα μου παπα-Ηλία!

  Απάντηση

 8. Φιλήμονα

  Σ’ ευχαριστώ για το ωραίο σου σχόλιο.

  Απάντηση

 9. «H “ΔΗΜΟΚΡATIA” TOY»

  ***

  «Κι εγώ ρωτώ τους οικονομολόγους, τους πολιτικούς , τους ηθικολόγους : υπολόγισαν ποτέ τον αριθμό των ατόμων που υποχρεωτικά καταδικάζονται σε αθλιότητα, σε άνιση εργασία, σε εξαχρείωση, σε αφροσύνη, σε διεφθαρμένη άγνοια, σε ανίκητη δυστυχία, σε απόλυτη ένδεια, για να παραχθεί ένας πλούσιος;»

  ΑΛΜΕΙΝΤΑ ΓΚΑΡΕΤ
  (1799-1854)

  Απάντηση

 10. Φιλήμονα

  Ο πλούτος και οι φορείς του είναι ανήθικοι.

  Και μάταια κάποιοι προσπαθούν να συνταιριάσουν τον πλούτο με το χριστιανισμό.

  Αλλά και ο Σοφοκλής φωνάζει: «ουδέν οιίον άργυρος έβλαστεν κακόν»!

  Ο πλούτος στηρίζεται στη δυστυχία κάποιων ανθρώπων…

  Απάντηση

 11. Η ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ…

  Στις ΗΠΑ, οι 10.000 οικογένειες με τα υψηλότερα εισοδήματα κατέχουν όσα και τα 20 εκατομμύρια των φτωχότερων οικογενειών. Όπως έγραψε ο οικονομολόγος Φρεντερίκ Κλερμόν στη «Le Monde Diplomatique» (Μάης 2003), σύμφωνα με την εταιρία «Proxinvest», στις 500 επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του περιοδικού «Fortune», η ετήσια αμοιβή ενός προέδρου αντιστοιχούσε, το 1970, στους μισθούς 40 εργαζομένων, ενώ, σήμερα, η σχέση είναι 1 προς 531…!

  Απάντηση

 12. Και δεν είναι αλήθεια ότι ο Μ. Βασίλειος θεωρεί τέλεια την κοινωνία από την οποία έχει εξορισθεί η ιδιότητα της κτήσεως;

  Απάντηση

 13. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Ιανουαρίου 29, 2011 at 8:37 πμ

  Καλημέρα, παπα-Ηλία.
  Διάβαζα τώρα το πρωί την πολιτική διαδρομή του Ιωάννη Καποδίστρια, το σκεπτικό, τη δράση του, τις πολιτικές του και μου ερχόταν να μπήξω τα κλάματα σε συνδυασμό με τον τίτλο της ανάρτησής σου…
  Πραγματικά τέτοιους κυβερνήτες χρειάζεται η πατρίδα μας και θέλω να πιστεύω πως θα μας λυπηθεί Ο Θεός και θα Στείλει κάποιον αντίστοιχο, δεν μου αρέσει να είμαι απαισιόδοξος.
  Συμβαίνει δε το εξής παράδοξο…
  Ανήκουμε σε μια χώρα με τεράστιο πλούτο, από κάθε άποψη, Μεσογειακή με εύκρατο κλίμα, δασικό πλούτο, ορυκτό, υποθαλάσσιο κοκ…, τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, «εξάγουμε» μετανάστες ελληνόπουλα που διακρίνονται στο εξωτερικό για τις επιστημονικές τους αρετές και όμως οι εδώ κηφήνες μας έχουν καταντήσει τη ζωή ανυπόφορη!
  Τόση χαρτούρα από κάποιους «καθηγηταράδες» που έχουν αναδειχθεί μέσα από διάφορες κλειστές λέσχες -οι ανίκανοι-, τόση παρλαπίπα από …εξέχοντες πολιτικούς, τόσος ηθικισμός και ανοησία και από ουία ΜΗΔΕΝ, ΤΙΠΟΤΑ, όλα ένα περιτύλιγμα.
  Είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ, η επανάσταση του αυτονόητου, και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να απαλλαγούμε από τους σύγχρονους φαρισαίους-εποίκους της πολιτικής σκηνής.
  Για παράδειγμα, είναι αναγκαία η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αλλά όχι το φακέλωμα.
  Είναι αναγκαία η εξέλιξη της επιστήμης και της γνώσης, αλλά όχι να ξεχαρβαλωθούν οι σωστές βάσεις (τα θρησκευτικά και η ιστορία μας φταίγανε, έλεος… )
  Πρέπει να σεβόμαστε τους μετανάστες και να τους βοηθάμε, αλλά όχι να επέλθει καταχρηστική μετανάστευση που οδηγεί δυνητικά σε μια άτυπη γενοκτονία.
  Εν ολίγοις, χρειαζόμαστε Δημοκρατία και όχι οχλοκρατία, Ελευθερία και όχι ασυδοσία.
  Τα παραπάνω για να εφαρμοστούν, χρειάζονται ισορροπημένοι πολιτικοί.
  Υπάρχουν;
  Πιστεύω πως, ναι… (βλέπε Κανέλλη, ίσως και Ραγκούση κατ εμέ, και κάποιοι άλλοι θα υπάρχουν)
  Αλλά η συντριπτική πλειονότητα του πολιτικού σκηνικού, αποτελείται δυστυχώς από ανισόρροπους…

  Απάντηση

 14. Του φιλήμονα

  Αυτός ο εξαιρετικός τίτλος δίνει σε μια λέξη τη φύση του καθεστώτος.

  Συμφωνώ παπά-Ηλία μου. Η δημοκρατία ή θα είναι χριστιανική–όπως κι αν ονομάζεται– ή δεν θα είναι καθόλου. Χριστιανική με την έννοια που δίνεις εσύ στη λέξη.

  Βέβαια δίκιο έχει κι αυτός. Η «δημοκρατία» της πατρίδας του (που είναι και η πατρίδα του «πορνό») τον δίδαξε ότι μπορεί θαυμάσια να είναι και κανιβαλική, κοπροκρατική, διαβολική. Μπορεί να έχει 43 εκ. «πολίτες» που περιμένουν τα συσσίτια να φάνε ένα πιάτο φα’ί’… Μπορεί να έχει εκατομμύρια που προτιμούν να ζουν στους υπονόμους και να αντιμετωπίζουν τις δηλητηριώδεις αράχνες, παρά στον «πάνω κόσμο».

  Με πολλή αγάπη,

  Φιλήμων

  Απάντηση

 15. Φιλήμονα

  Μετέφερα εδώ και το ωραίο σχόλιο, που μου έστειλες με το ιμέηλ.

  Και οι Τρεις Ιεράρχες είναι σαφέστατα υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης. Γι’ αυτό και δέχονται και στις μέρες μας τις άγριες επιθέσεις απ’ τα φερέφωνα του σιωνοκίνητου τοκογλυφικού κατεστημένου.

  Το οποίο έχει οδηγήσει στις τερατώδεις ανισότητες, που αναφέρεις, σχετικά με την Αμερική. Αλλά και προοδευτικά σ’ ολάκερη τη Γη μέσω της παγκοσμιοποίησης…

  Απάντηση

 16. Γιώργο

  Μ’ αρέσει πολύ και το περιεχόμενο, αλλά και ο τρόπος της γραφής σου.

  Συμφωνώ, σε μεγάλο βαθμό.

  Σ’ ευχαριστώ για την επικοινωνία και την ανταλλαγή γόνιμων σκέψεων.

  Απάντηση

 17. Σταύρος Οικονομίδης:

  Αν απλώς διαβάσουμε τα κείμενα των ιεραρχών ενάντια στον …
  ελληνισμό( καταραμένοι, ειδωλολάτρες, πύον και χολή οι έλληνες και ένα σωρό θλιβερά λόγια από αυτούς τους μανιακούς μισογύνηδες ) είναι απορίας άξιο που ακόμη τους τιμάμε στα σχολεία μας. Ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος δήλωσε ότι η Εκκλησία διστάζει να προβεί σε μεταβολές χάριν της παραδόσεως.
  Ο φίλος σου ο Σταύρος

  Απάντηση

 18. Σταύρο, καλημέρα

  Τους ανθρώπους να τους κρίνουμε με βάση τα δεδομένα της εποχής τους.

  Γιατί βέβαια δεν είναι λίγα τα όσα τράβηξαν οι χριστιανοί απ’ τους ειδωλολάτρες.

  Μάλλον είναι πολλαπλάσια. Υπολογίζονται σε κάπου έντεκα τα εκατομμύρια των μαρτύρων.

  Το ν’ απομονώνουμε κάποιες φράσεις, μέσα απ’ την όλη τους πνευματική δημιουργία, είναι, νομίζω, άδικο.

  Εν πάση περιπτώσει ο καθένας έχει και δικαιούται να έχει τις απόψεις του.

  Το θέμα δεν είναι το τι ειπώθηκε ή έγινε πριν 1500χρόνια, αλλά τι κάνουν σήμερα οι Ελληναράδες, όταν κατεδαφίζεται και ξεθεμελιώνεται και καταπροδίδεται ο ελληνισμός….

  ο φίλος σου

  παπα-Ηλίας

  Απάντηση

 19. Από το Σταύρο Οικονομίδη:

  Αγαπητέ παπα-Ηλία
  Η δημοκρατία έχει πηγή την Ελλάδα. Δημοκρατία είναι το δικαίωμα να αμφισβητώ και δεν είναι το δόγμα. Έτσι δημιουργήθηκε ο πολιτισμός. Πολλοί , καλοπροαίρετοι πιστοί όπως εσύ ,ίσως έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους, κάτι διαφορετικό από αυτό που τελικά υπάρχει. Σου θυμίζω ότι πολλοί κομουνιστές έδωσαν την ζωή για αυτό που νόμιζαν ότι υπηρετούσαν αλλά φευ η πραγματικότητα ήταν διαφορετική!!
  να είσαι καλά
  ο φίλος ο Σταύρος

  Απάντηση

 20. Σταύρο

  Η αμφισβήτηση και η σύγχυση και οαμοραλισμός μας έφεραν εδώ, που μας έφεραν σήμερα. Όπου η κοινωνία, σε διεθνή κλίμακα κατάντησε χειρότερη κι από τη ζούγκλα.

  Χαρακτηριστικό και των αρχαίων είναι το μέτρο. Και μέτρο στη δημοκρατία είναι η δικαιοσύνη και όχι το συμφέρον των εκάστοτε ισχυρών και τοκογλύφων.

  παπα-Ηλίας

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: