καμπουριασμένες ψυχές;


Κάποιο Σάββατο
, είπε ο παπάς, την Κυριακή, που μας πέρασε, ο Χριστός δίδασκε σε κάποια συναγωγή. Όπου, μεταξύ των άλλων, είχε έλθει και μια γυναίκα, που ήταν καμπουριασμένη.
Τόσο πολύ, μάλιστα, που είχε ξεχάσει το χρώμα του ουρανού. Αφού, επί δεκαοχτώ χρόνια, καθόλου δεν μπορούσε να σηκώσει το κεφάλι της.
Και ο Χριστός, που την είδε, τη σπλαχνίστηκε και τη θεράπευσε:
-«Γυναίκα, της είπε, ελευθερώνεσαι από την αρρώστια σου»!
Κι εκείνη, που ένιωσε το κορμί της να ξεκλειδώνεται και να απαλλάσσεται από τα φοβερά, μακροχρόνια δεσμά της, όρθωσε το κορμί της και ξέσπασε σε εκδηλώσεις χαράς και δοξολογίας προς το Θεό.
Αυτό όμως δεν άρεσε καθόλου στον αρχισυνάγωγο. Τον αρμόδιο, δηλαδή, για να κρατεί το λαό της συναγωγής του καμπουριασμένο. Έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της άρχουσας αναρχίας των γραμματέων και των φαρισαίων:
«Δεν σας φτάνουν, είπε στο λαό αγαναχτισμένος, οι έξι μέρες της βδομάδας για να θεραπεύεστε; Είναι ανάγκη να καταπατείτε και την αργία του Σαββάτου»!
Αλλά και ο Χριστός δεν έχασε την ευκαιρία. Για να προχωρήσει, πέρα απ’ τη θεραπεία της γυναίκας, και στη θεραπεία της κοινωνίας. Της καμπουριασμένης απ’ τις διαστροφές κάποιων θεσμών, που την κρατούν δέσμια και δεν την αφήνουν ποτέ να σηκώσει κεφάλι:
«Υποκριτή! είπε στον αρχισυνάγωγο ο Χριστός, εσύ δε λύνεις, κάθε Σάββατο, το βόδι σου και το γάιδαρό σου και πηγαίνεις και τα ποτίζεις; Και ενοχλήθηκες, επειδή το Σάββατο λύθηκε απ’ τα δεσμά της μια γυναίκα του λαού, που υπέφερε 18 χρόνια»!
Με τα λόγια αυτά του Χριστού, αρχισυνάγωγος και η κλίκα των «ημετέρων» του έσκυψαν τα κεφάλια καταντροπιασμένοι.
Ενώ τα πρόσωπα των ανθρώπων του λαού, που ένιωσαν να ελευθερώνονται απ’ τα δεσμά του αρχισυναγώγου, που τους αντιμετώπιζε σαν κοπάδι, άστραψαν από χαρά. Και πανηγύριζαν…
Το ίδιο, συνέχισε ο παπάς, καμπουριασμένη και άβουλη θέλει την κοινωνία μας και το σημερινό κατεστημένο.
Και προπάντων αυτό, που, μας υποχρέωσε να σκύψουμε και να μένουμε καμπουριασμένοι και εξευτελισμένοι κάτω απ’ τα «καυδιανά δίκρανα» των διεθνών τοκογλύφων τις οίδε για πόσα χρόνια.
Απ’ όπου, όσο περισσότερο θα προσπαθούμε να ξεφύγουμε, τόσο περισσότερο θα βουλιάζουμε. Και τόσο περισσότερο θα μας υποχρεώνουν να σκύβουμε. Μέχρι ότου, όπως λέει κι ο Κώστας Καρυωτάκης, φτάσει η μύτη μας στις φτέρνες μας…
Και δεν αρκούνται μόνο στην οικονομικό και κοινωνικό μας κουβάριασμα.
Θέλουν να μας αλυσοδέσουν χειροπόδαρα και στην προσωπική μας ζωή. Μεταβάλλοντάς μας σε αξιοθρήνητο εξάρτημα ενός παμπόνηρου και επικίνδυνου χαφιέ. Που ακούει στο αθώο όνομα της «κάρτας του πολίτη».Και που θα μας λύνει, λέει, όλα τα προβλήματα.
Ενώ στην πραγματικότητα θα είναι η Κερκόπορτα για την προσωπική άλωσή μας. Απ’ όπου ο κάθε κακοήθης θα μπορεί να ελέγχει την προσωπική μας ζωή και τα προσωπικά μας δεδομένα. Και να μετέρχεται κάθε είδους ατιμία σε βάρος μας:
Να μας εκβιάζει , να μας ληστεύει, να μας απολύει απ’ την εργασία μας ή να εμποδίζει την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών μας. Μυριάδες φορές χειρότερα απ’ ο, τι τα διαβόητα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Που βασάνισαν γενιές Ελλήνων…
Και δεν έχει καμιά σημασία, αν θα έχει ή δεν θα έχει το διαβόητο «666». Σημασία έχει το ότι η κάρτα αυτή θα είναι το δεσμωτήριό μας. Και δια μέσου αυτής θα μας αντιμετωπίζουν σαν κοπάδι τετραπόδων και όχι ως ανθρώπινες προσωπικότητες.
Ούτε, βέβαια έχει καμιά απολύτως σημασία, αν κάποιοι αρχιερείς έστω και οι περισσότεροι ή και ο αρχιεπίσκοπος δεν την αποδοκιμάζουν. Αφού η ιεραρχία, κατά κανόνα, δυστυχώς, συντάσσεται με τα συμφέροντα του κατεστημένου και όχι με το πνεύμα του Ευαγγελίου και το σεβασμό απέναντι στο λαό.
Εκείνο, που έχει πρωταρχική σημασία είναι το τι θα κάνουμε εμείς.
Όταν το εβραϊκό συνέδριο , μας λένε οι Πράξεις των Αποστόλων, διέταξε τους αποστόλους να σταματήσουν το κήρυγμά τους, ο Πέτρος αποκρίθηκε:
«Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις»!
Και ασφαλώς το ίδιο ισχύει και για μας:
Όσοι έχουν ολόρθες τις ψυχές και αρνηθούν να παραλάβουν τη χαφιεδόκαρτα θα αισθάνονται ότι έπραξαν το χρέος τους. Όχι μόνο απέναντι στη συνείδησή τους, αλλά και απέναντι στα παιδιά τους. Και όλη την κοινωνία…
Ενώ όσοι έχουν καμπουριασμένες ψυχές και παραλάβουν τον ηλεκτρονικό χαφιέ, θα ντρέπονται για τη δουλικότητά τους.
Όπως, ακριβώς, και ο αρχισυνάγωγος, με την κλίκα του….

Παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

Advertisements

20 Σχόλια

 1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΠΑΗΛΙΑ ΜΟΥ.

  Απάντηση

  • Posted by Γιώργος Χ"κυπραίος on Δεκέμβριος 9, 2010 at 4:57 μμ

   Καλησπέρα πατέρα. Ολόσωστες οι επισημάνσεις σας. Να προσθέσω ότι αυτοί οι λεβέντες κατάφεραν να κάνουν τον κόσμο, να αισθάνεται ενοχές για τις δικές τους σπατάλες, κλεψιές, κακοδιαχείριση. Ο λόγος σας είναι βάλσαμο. Μακάρι όλοι οι κληρικοί να είχαν τέτοιο διορατικό βλέμμα.

   Απάντηση

 2. Γιώτα, καλησπέρα

  Ευχαριστώ για την επικοινωνία και το ωραίο βιντεάκι.

  Το κείμενο, που ανάρτησα, έγινε στην πραγματικότητα κήρυγμα. Και ο και ο λαός, όλων των αποχρώσεων χιλιοευχαριστήθηκε.

  Απάντηση

 3. “καμπουριασμένες ψυχές” = υποταγμένες, κούφιες ψυχές, νεκρές –σκυφτές ζωές

  Όταν ελευθερώνονται απ’ τα δεσμά του αρχισυναγώγου, τα πρόσωπα των ανθρώπων του λαού αστράφτουν από χαρά.

  «Και το πολύ του Έρωτα [της Ζωής] κατάργησε τον Καιρό, κι ο Έρωτας κατάργησε τον Θάνατο» (Κωστής Μοσκώφ)

  Απάντηση

 4. Ακριβώς!

  Κάποτε παραβρέθηκε ο γέροντας Πορφύριος σε κάποια πνευματική εκδήλωση. Και του ζήτησαν να τους μιλήσει για τον πνευματικό έρωτα.

  Ξομολογούσα, είπε ο Γέροντας, μια βοσκοπούλα. Που μου ‘λεγε ότι , όταν κοιμόταν οι δικοί της, πηδούσε από το παράθυρο και περπατούσε μέσα στο λόγγο, για να πάει να συναντήσει τον αγαπημένο της….

  Ε, λοιπόν, για να καταλάβετε,κατέληξε ο Γέροντας, ο πνευματικός έρωτας, ο έρωτας για το Θεό, έχει χιλιάδες φορές περισσότερη δύναμη από τον έρωτα μεταξύ των δυο φύλων.

  Απάντηση

 5. Posted by Konstantinos on Δεκέμβριος 8, 2010 at 6:40 πμ

  Konstantinos Konstantinidis
  ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-διαβάστε:
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1233324

  Απάντηση

 6. @ Κωνσταντίνε

  Θερμά σ’ ευχαριστώ για την επικοινωνία. Διάβασα το λίαν διαφωτιστικό άρθρο σου. Και παραθέτω εδώ τον θαυμάσιο επίλογό του:

  «Ξαφνικά αισθάνθηκα ένα πνίξιμο. Κατάλαβα ότι θα πάθαινα εγκεφαλικό. Σηκώθηκα βιαστικά κι έφυγα μην αντέχοντας να ακούω άλλο. Ήθελα αέρα, πνιγόμουν. Βγήκα έξω και όλοι μου φαινόντουσαν εχθροί. Ήθελα να βάλω τα κλάματα. Με έπνιγε ένα αόρατο χέρι. Αισθανόμουν τόσο δούλος και τόσο υποταγής όσο δεν είχα αισθανθεί έτσι σε όλα μου τα χρόνια. Καταλάβαινα ότι ο έλεγχος επάνω μου σε λίγο καιρό θα είναι καθολικός. Θα είναι δουλικός. Δεν θα έχω αξιοπρέπεια σαν άνθρωπος, σαν οικογενειάρχης, σαν αυτοδύναμος μικροεπιχειρηματίας. Και παρεμπιπτόντως όταν τα συζήτησα με έναν γνωστό στην ALPHA μου είπε ότι όλα τα δάνεια θα πληρώνονται αυτόματα από τους λογαριασμούς, χωρίς να ερωτηθούμε και ότι θα μένει μέσα το ποσόν των 600,00€ το οποίο έχουν κρίνει οτι με αυτό καλύπτουμε τις απαιτούμενες ανάγκες διαβίωσης του μήνα. Εάν νομίζετε ότι λέω ψέματα πηγαίνετε και ρωτήστε σε μία τράπεζα.

  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Εάν όμως είναι έτσι και δεν γίνει κάτι να αλλάξουν αυτά που έχουν δρομολογηθεί, πέστε αντίο στην αξιοπρέπεια του Έλληνα. Πέστε αντίο στην ευμάρεια της οικογένειάς σας και κλείστε καλά πίσω σας την πόρτα που γράφει «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Θα είναι μία λέξη που θα την διαβάζουμε στα παιδιά μας και θα λέμε ότι κάποτε κάποιοι παππούδες μας την είχαν γιατί θα ντρεπόμαστε να τους πούμε ότι την είχαμε εμείς και τη χάσαμε».

  Απάντηση

 7. Posted by Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργιάδης on Δεκέμβριος 8, 2010 at 10:21 πμ

  «Κάρτα του πολίτη»… οι ηλεκτρονικές χειροποπέδες του λαού…

  Απάντηση

 8. π. Καλλίνικε

  Λακωνικός και ευστοχότατος ο χαρακτηρισμός της χαφιεδόκαρτας!

  Είδες να έχει δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο το κείμενο (αθώος!) του παπα-Γιώργη;

  Απάντηση

  • Posted by Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργιάδης on Δεκέμβριος 8, 2010 at 7:29 μμ

   Πολυσέβαστέ μου γέροντα την ευχή σου
   Έμαθα από τον π.Δημήτριο Παπαγιάννη που υπηρετεί στον Πειραιά ,ότι δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αποκάλυψη» το ( Αθώος ) του π.Γιώργη.

   Απάντηση

 9. Posted by Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργιάδης on Δεκέμβριος 8, 2010 at 7:39 μμ

  Η κάρτα του πολίτη
  | Aστυνομικός με 19 χρόνια προϋπηρεσία, αποτάχθηκε από την υπηρεσία του κατόπιν απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής, επειδή αρνήθηκε λόγω της ορθόδοξης πίστης του, να παραλάβει την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη.

  Δύο ακόμα αστυνομικοί που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη έχουν αρνηθεί και αυτοί να παραλάβουν τις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες για θρησκευτικούς λόγους ακολουθώντας το παράδειγμα του συναδέλφου τους και αναμένουν να κινηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον τους, ενώ τρίτος αποχώρησε οικειοθελώς από την ΕΛ.ΑΣ. πριν από έναν μήνα τονίζοντας: «Για να μην υποστώ όσα υπέστη ο συνάδελφος στην Αθήνα, που παραπέμπεται με το ερώτημα της απόταξης για τον ίδιο λόγο»

  .

  Ανάλυση των συμβάντων θα μπορούσε να οδηγήσει σε ερμηνείες πολύ διαφορετικές αναλόγως του οπτικού πρίσματος που θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτήν. Κάποιοι θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τους αποταχθέντες ή υπό απόταξη αστυνομικούς ως μάρτυρες της πίστεως και όλους τους άλλους συναδέλφους τους ως ριψάσπιδες στο πεδίο της μάχης κατά της πίστεως. Οι πολλοί που ρέπουν προς τους παντοίους συμβιβασμούς θα υποστήριζαν ότι οι υποστάντες την τιμωρία καλλιέργησαν περιδεή συνείδηση και βλέπουν παντού εχθρούς της πίστεως. Η κάρτα του πολίτη, πιστεύουν, είναι ένα χρηστικό εργαλείο, το οποίο, όπως βεβαιώνουν οι εισηγητές του, θα συμβάλει στην διευκόλυνση των συναλλαγών σε πλείστους όσους τομείς. Μάλιστα κάποιοι εχθροί της πίστεως θα λοιδωρήσουν τους “φανατικούς”, οι οποίοι κάτω από κρίσιμες οικονομικές περιστάσεις θα θέσουν, παραμένοντες άνεργοι, σε δοκιμασία την οικογένειά τους.

  Ας εξετάσουμε τα πράγματα σε βάθος και με νηφαλιότητα.

  Κατ’ αρχήν είναι πολύ θλιβερό το ότι δεν απεφάνθη ακόμη επί του θέματος η Ιεραρχία της Εκκλησίας λόγω της συνήθους αδράνειας, από την οποία χαρακτηρίζεται, αλλά και την έλλειψη διάθεσης προς αντιπαράθεση με την Πολιτεία, με την οποία συνέπλευσε από την παλιγγενεσία σε κατάσταση υποταγής στα πλαίσια της “νόμω κρατούσης Πολιτείας”. Τί πρέπει να κάνει ένας πιστός, όταν αντιμετωπίζει κρίση συνειδήσεως; Να περιμένει να αποφανθεί η Διοικούσα Εκκλησία, για να τοποθετηθεί επί του θέματος; Και αν αυτή δεν τοποθετείται, να ικανοποιείται με τον εφησυχασμό; Πρέπει να τονίσουμε ότι τον πιστό με ανησυχίες ο πνευματικός του πατέρας μπορεί επαρκώς να καθοδηγήσει, ώστε να επιλέξει στάση έναντι του θέματος που τον απασχολεί πριν η Δ. Εκκλησία αποφανθεί. Πόσοι όμως καταφεύγουν σε πνευματικό σήμερα; Και έχει ο πνευματικός πάντοτε την σύνεση ή σε περιπτώσεις σπεύδει αστόχως να καλύψει το κενό εκ της μη δράσεως της Δ. Εκκλησίας; Ερωτήματα βασανιστικά και δυσκολοαπάντητα.

  Διάβασα με προσοχή ποιά είναι τα στοιχεία τα οποία θα αναγράφονται στην κάρτα του πολίτη. Φαίνονται βασικά και συνάμα λογικά. Άρα θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι η κάρτα θα αποτελέσει χρηστικό εργαλείο για τον πολίτη. Αυτό θα μπορούσε να με οδηγήσει σε εφησυχασμό, αν δεν είχα αποκτήσει άκρα καχυποψία έναντι της Πολιτείας, της οποίας η πολιτική υπαγορεύεται από κέντρα εκτός Ελλάδος κάθε άλλο παρά σκοπούντα στο καλό των λαών του πλανήτη. Το αντίθετο ή υπηρέτες (με το αζημίωτο) του συστήματος ή αφελείς εξακολουθούν να πιστεύουν. Ποιός εγυάται ότι πέρα από αυτά τα στοιχεία που εδόθησαν στη δημοσιότητα, δεν θα περιλαμβάνονται και άλλα δεδομένα, επώδυνα αυτά, τα οποία δεν θα γνωρίζει ο κάτοχος της κάρτας; Έχω λόγους να εκφράζω τις επιφυλάξεις μου, καθώς βλέπω να γίνεται ολοένα και εντονότερος ο λόγος για παγκόσμια κυβέρνηση. Τί λοιπόν; Θα φέρω τον “φάκελλό” μου εν αγνοία μου σε εποχή που η Πολιτεία καυχάται ότι έκαψε τους φακέλλους των φρονημάτων των πολιτών και εξασφάλισε επί τέλους την ισότητα έναντι του νόμου; (Εδώ μπορεί να μας ξεφύγει χαμόγελο πικρίας, αν δεν έχουμε περάσει στο στρατόπεδο της αγανάκτησης)

  Έρευνα που διενήργησα στο διαδίκτυο με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι πιστοί εκφράζουν κυρίως την ένστασή τους στην παρουσία του γραμμωτού κώδικα στην κάρτα, ενός απαραιτήτου πλέον στοιχείου για κάθε ηλεκτρονικό αρχείο με βάση κωδικούς αριθμούς. Η χωρίς επιστημονική εξήγηση επιλογή του αριθμού 666 (χξστ΄ στο βιβλίο της Αποκαλύψεως) για τον διαχωρισμό του γραμμωτού αριθμού (αρχή, μέσο, τέλος) οδηγεί αρκετούς πιστούς χριστιανούς στο να αποδέχονται ότι έχουμε εισέλθει σε αποκαλυπτικούς καιρούς (έσχατα της ιστορίας κατά την ορθόδοξη θεολογία) και κατά συνέπεια οφείλουν αυτοί να ετοιμάζονται, ώστε να αντέξουν κατά τη στιγμή του πειρασμού, δηλαδή στο σφράγισμα που θα επιβάλουν οι δυνάμεις του αντιχρίστου. Το σφράγισμα (χάραγμα στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο) με βάση τις εξελίξεις στην ηλεκτρονική και πληροφορική θα είναι η πλήρης υποκατάσταση των πλαστικών καρτών με εμφυτευμένο μικροεπεξεργαστή (τσιπ επί το ελληνικότερον), χωρίς τον οποίο δεν θα είναι δυνατή, σύμφωνα με το βιβλίο της Αποκαλύψεως, ουδεμία συναλλαγή, καθώς το χαρτονόμισμα θα εξαφανιστεί από τις συναλλαγές, όπως πλέον δέχονται όλοι και όχι μόνον οι πιστοί στο Ευαγγέλιο του Χριστού, αλλά και οι κάρτες συμπληρώνουμε εμείς. Η αποδοχή εμφύτευσης συνιστά κατά ερμηνεία του σχετικού χωρίου του θεοπνεύστου για τους χριστιανούς βιβλίου υποταγή στις δυνάμεις του αντιχρίστου. Υπό την έννοια αυτή η άρνηση της παραλαβής της κάρτας συνιστά είδος προπόνησης έναντι του αγώνος του τελικού σταδίου.

  Θα μπορούσε κάποιος κριτικά ιστάμενος έναντι της Εκκλησίας να υποθέσει ότι η επιλογή του αριθμού 666 έγινε από κύκλους, οι οποίοι πρόσκεινται στη λεγόμενη νέα τάξη πραγμάτων (αυτή αναγνωρίζεται από πολλούς και όχι μόνο από μέλη της Εκκλησίας) με σκοπό να τρομοκρατήσει τους πιστούς για επερχόμενο διωγμό και δεν συνιστά εκπλήρωση προφητείας. Είναι όντως λογική η άποψη, γι’ αυτό και δεν πρέπει οι χριστιανοί να εκδηλώνουν πανικό ενώπιον των εξελίξεων. Σε καιρούς προδρόμους διωγμού απαιτείται νήψη, ταπείνωση και μετάνοια. Η πλήρης περιεργείας ερώτηση των μαθητών προς τον Χριστό περί του πότε θα συμβούν αυτά έλαβε σαφή απάντηση. Και όμως πόσοι σπεύδουν να προσδιορίσουν λίαν προσεχές έτος για όσα θα συμβούν μη συνειδητοποιώντας ότι κινδυνεύουν να γίνουν καταγέλαστοι. Και πόσοι άλλοι τρέμουμε για να φανεί πόσο μας λείπει η πίστη. Έτσι παραμελούμε την άσκηση, την τόσο επιβεβλημένη για να σταθούμε εδραίοι κατά την ώρα του πειρασμού.

  Τώρα που η Εκκλησία βρίσκεται υπό εμφανή διωγμόν πλέον (και ας λένε οι εχθροί της Εκκλησίας και οι αδιάφοροι ότι η Εκκλησία είναι ένα με το κατά καιρούς κατεστημένο), ας αναλογισθούμε τις προσωπικές μας ευθύνες για την πορεία της κοινωνίας μας. Κλήρος και λαός, μεγάλοι και μικροί στηρίξαμε ένα σύστημα άκρως αντιευαγγελικό, το οποίο παραχάραξε πλείστες όσες αρχές του Ευαγγελίου του Χριστού. Όταν το σύστημα εδίωκε άλλους και συνέτασσε τους κλασικούς φακέλλους φρονημάτων, όταν το σύστημα καταδίκαζε στην ανέχεια ολόκληρους λαούς, οδηγούσε στον θάνατο από πείνα εκατομμύρια παιδιά, καθιστούσε άλλα εκατομμύρια παιδιών σεξουαλικούς δούλους εμείς δεν βλέπαμε, δεν ακούγαμε, δεν γνωρίζαμε. Εμείς είμασταν πολίτες νομοταγείς. Αναλωθήκαμε στην πολεμική κατά του ιδεολογικού υλισμού και καταναλωθήκαμε από τον πρακτικό υλισμό. Τώρα το σύστημα δεν μας έχει πλέον ανάγκη και στρέφεται εναντίον μας. Ναι, θα έρθει διωγμός κατά των πιστών. Και εμείς ακόμη στην προσωπική μας ζωή παραμένουμε αιχμάλωτοι του συστήματος για μια δίμηνη σύμβαση του παιδιού μας, για την προσωπική ανέλιξη στον εργασιακό μας χώρο, για μια άνετη καταναλωτική ζωή! Εγκαταλείψαμε την άσκηση, βρήκαμε μύριες παρακάμψεις του “Γολγοθά” και στην πραγματικότητα τρέμουμε μη χάσουμε τα κεκτημένα. Πώς λοιπόν να αντέξουμε στον πειρασμό, αφού έχουμε ξεχάσει ότι “οι ευσεβώς θέλοντες ζην διωχθήσονται”;

  Εκείνο που δεν προσέξαμε όσο θα έπρεπε είναι το ότι το βιβλίο της Αποκαλύψεως κλείνει με παιάνα θριάμβου: “Ενίκησεν το αρνίον το εφαγμένον”! Αλλά της αναστάσεως προηγείται πάντοτε η σταύρωσις.

  “ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ”

  http://www.antibaro.gr/node/2181

  Απάντηση

 10. π. Καλλίνικε

  Το θέμα είναι πρωταρχικά πολιτικό:

  Πρόκειται για χαφιεδόκαρτα, της εκπροσώπου των διεθνών τοκογλύφων, κατοχικής κυβέρνησης.

  Ανεξαρτήτως, αν έχει ή δεν έχει το διαβόητο 666!

  Πρόκειται περί του, αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι ή σκλάβοι, με φάκελο, της συνολικής προσωπικής μας κατάστασης.

  Που δεν θα γνωρίζουμε το περιεχόμενό της. Το οποίο θα είναι στη διάθεση του τελευταίου αλήτη χάκερ…

  Προκειμένου να μας ληστέψει, να μας διαπομπεύσει και να μετέλθει οποιαδήποτε σε βάρος μας αθλιότητα.

  Δεν έχει καμιά απολύτως σημασία το τι θα κάνει η ιεραρχία.

  Αφού είναι δεδομένο ότι-στη συντριπτική της πλειονότητα- πάντοτε ήταν με το μέρος του κατεστημένου και εναντίον του λαού.

  Και του…Θεού!

  Απάντηση

 11. Γιώργο, καλησπέρα

  Υπάρχουν κι άλλοι κληρικοί, που κάνουν πιο σημαντικά πράγματα. Ανάλογα ο καθένας με τα χαρίσματά του.

  Το θέμα είναι να κάνουμε όλοι μας-και κληρικοί και λαϊκοί- ο καθένας το χρέος του, όπου και όταν χρειάζεται.

  Και να μη μένουμε μόνο στα λόγια…

  Έτσι ώστε να δώσουμε στους διπλανούς μας να καταλάβουν με ποιους έχουν να κάνουν.

  Μήπως και κάποτε αλλάξει το ρεσιτάλ της εξαπάτησης και της καταλήστευσης του λαού…

  Σας ευχαριστώ για το κουράγιο, που μου δίνετε…

  Απάντηση

 12. Από το press.gr:

  5 Σχόλια:

  Ανώνυμος είπε…

  Πρέπει να πούμε ΟΧΙ σε όλα όσα προτείνουν ΟΙ ΞΕΝΟΦΕΡTΟΙ ΑΛΗΤΕΣ!
  9 Δεκ 2010 4:24:00 μ.μ.

  Ανώνυμος είπε…

  Θα πρέπει να συγκρίνουμε την στάση της ηγεσίας της εκλησίας
  Με αυτή τη στάση του αρχισυναγωγού.Ακουσε κανείς την φωνή
  διαμαρτυρίας του μαζί με τη φωνή του κόσμου?Αυτή ήταν η
  υπόσχεση του για να πάρει τη θέση του Μακαριστού Χριστόδουλου
  9 Δεκ 2010 5:06:00 μ.μ.

  Ανώνυμος είπε…

  ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας- Συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία):

  «Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με το «σπαθί της»»

  Μεγάλες ευθύνες για το οικονομικό ναυάγιο της Ελλάδας ρίχνει στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άϊχελ. Ο πολιτικός που ήταν από τους πρωταγωνιστές να μπει η Γερμανία στην ευρωζώνη, δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία, ή τουλάχιστον δεν παραποίησε όσο άλλοι προκειμένου να μπει στη ζώνη του ευρώ.

  ΕΡ: Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος στην Ελλάδα και ποιος ο ρόλος των κερδοσκόπων στην οικονομική κρίση;

  – Πιστεύω ότι στην Ελλάδα μεγάλο ρόλο για τα όσα βλέπουμε σήμερα, έπαιξε η τελευταία κυβέρνηση των συντηρητικών της ΝΔ, η οποία αύξησε τρομερά το δημόσιο χρέος, διόγκωσε τον κρατικό μηχανισμό και με το χρέος αυτό εξαπάτησε την Ε.Ε. Άλλα έλεγαν πριν από τις εκλογές και άλλη ήταν η πραγματικότητα που είδαμε έπειτα από αυτές. Οι κρατικές δαπάνες ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Ενώ μας έλεγαν ότι το έλλειμμα έφθανε στο 6%, τελικά ανακαλύψαμε ότι ήταν πάνω από το 12% (Σ.Γ. τελικά διαπιστώθηκε σήμερα ότι ήταν 15,6%). Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύθηκαν και οι κερδοσκόποι, οι οποίοι και όξυναν την κρίση. Εάν όμως δεν υπήρχε το τρομερό αυτό δημόσιο χρέος της Ελλάδας, οι κερδοσκόποι δεν θα είχαν την ευκαιρία αυτή. Η Ελλάδα τους άνοιξε την πόρτα. Και μέσω της Ελλάδας, χτυπούν τώρα την ευρωζώνη και συνολικά την Ευρώπη.

  ΕΡ: Διατελέσατε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την περίοδο καθιέρωσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα προκειμένου να εισέλθει στην ευρωζώνη, παραποίησε οικονομικά στοιχεία; Και αν ναι, ήταν μόνον η Ελλάδα που έκανε κάτι τέτοιο;

  – Εγώ δεν μπορώ να πω ότι η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αντίθετα, μπορώ να πω ότι την εποχή εκείνη, η Ελλάδα έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες στον οικονομικό τομέα, προκειμένου να γίνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης. Όμως και τότε δεν εκπλήρωνε ένα κριτήριο: αυτό του συνολικού χρέους, το οποίο ήταν στο 60% (σ.σ. σήμερα- 130%!!!!). Η Ελλάδα όμως δεν ήταν μόνη της στην κατάσταση αυτή. Το ίδιο συνέβαινε και σε χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο. Γενικά μπορώ να πω ότι η ελληνική στατιστική δεν είναι καλή. Ούτε και η φορολογική πολιτική. Για εμένα είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα εξαπάτησε τους εταίρους της το 2009. Δεν γίνεται να λες πριν από τις εκλογές ότι το έλλειμμα είναι 6% και μετά να ανακαλύπτουμε ότι είναι μεγαλύτερο του 12%. Αυτό είναι εξόφθαλμη εξαπάτηση. Είναι πρωτοφανές. Να τονίσω και κάτι ακόμη. Η Ελλάδα την εποχή ένταξης στο ευρώ, παρουσίασε τα οικονομικά της στοιχεία στην Επιτροπή, αλλά και στην ΕΚΤ. Τα δύο αυτά όργανα εξέτασαν πολύ καλά τα στοιχεία και αυτοί ήταν που έδωσαν την έγκρισή τους για ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι η Ελλάδα «μαγείρεψε» τα οικονομικά της στοιχεία.

  ΔΕΞΙΑ – Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ

  Παρατηρητής
  9 Δεκ 2010 5:12:00 μ.μ.

  Ανώνυμος είπε…

  Νιώθω υπερήφανος που σήμερα μπορώ και μεγαλωνω τα παιδιά μου σε ένα προστατευμένο απο κανιβάλους και λαθρομετανάστες περιβάλλον.
  Τα στέλνω σε ιδιωτικό σχολείο για να πάρουν την μόρφωση που τους αξίζει, μακρυά απο γλοιώδη αναρχοκουμούνια, μετανάστες και καθαρματίδια.
  Το καλοκαίρι βουτούν και παίζουν στην πισίνα μας, στο εξοχικό της Πάρου, μιλώντας Αγγλικά και Γαλλικά με άλλα παιδάκια της ελίτ παρέας.
  Έχουμε τόσα λεφτά που δεν χρειάζεται να δουλέψουν για κάποιον άλλο το υπόλοιπο της ζωής τους (φρόντισε ο μπαμπάς γι αυτό), ούτε να διοριστούν σε κάποιο οργανισμό του Δημοσίου παρακαλώντας τον κάθε πολιτικάντη.
  Τα Χριστούγεννα θα πάμε μαζί με τον τέως πρωθυπουργό και τα δίδυμα σε κάποιο απο τα σαλέ της Βόρειας Ευρώπης για σκί, καλό φαγητό και ξεκούραση.
  Λυπάμαι πολύ για την κατάντια ορισμένων, που δεν εκμεταλεύτηκαν την χρυσή περίοδο 2004 – 2008 για να εξελιχθούν.

  Με εκτίμηση
  Θοδωρής ο Β’
  ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
  9 Δεκ 2010 5:38:00 μ.μ.

  Ανώνυμος είπε…

  Παπά, άντε να μην πω τίποτα βαρύ.
  Τι θα κάνει η εκκλησία τώρα που θα παίξουμε ταμπούρλο από την πείνα?
  Η μήπως θα μειωθεί ο μισθός σου?
  Εδώ η Κωνσταντινούπολη έπεφτε και οι παπάδες έκρυβαν τον χρυσό στα υπόγεια, και προτιμούσαν το φέσι του σουλτάνου από την παπική τιάρα.
  Δεν είστε άξιοι να βγείτε μπροστά.
  Αντε από δω.

  9 Δεκ 2010 6:11:00 μ.μ.

  Απάντηση

 13. Από την ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ:

  3 σχόλια:

  ΕΛΕΝΗ Ξ. είπε…

  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΕΡ ΗΛΙΑ.ΕΘΙΞΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥ ΟΡΘΟΔΟΞΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ.
  8 Δεκεμβρίου 2010 11:22 π.μ.
  Ανώνυμος είπε…

  Δεν είναι επιτρεπτό, αν και σύνηθες, να αντιστοιχίζουμε το θεόπνευστο κείμενο του Ιερού Ευαγγελίου, σε κατά το δοκούν ερμηνείες.

  Δεν έχει, λέγεται τώρα, μετά τις αποκαλύψεις του blog apotixisi, του Ι. Καρδάση, του Αγίου Νικοπόλεως και Πρεβέζης, των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Κρήτης, σημασία, αν η κάρτα έχει το διαβόητο 666. !!! !!! !!! Επί 20 χρόνια όμως, μας πιπίλιζαν το μυαλό ότι αμαρτάνουμε αν αγοράζουμε με barcode και κάνουμε αναλήψεις χρημάτων με τραπεζικές κάρτες από ΑΤΜ, διότι -τάχα είχαν το χάραγμα 666. Ζήτησε κάποιος συγγνώμη;

  Το «πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον η ανθρώποις» σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόσουμε: απόδοτε ουν τα του Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ, να μιμηθούμε την Αγία Οικογένεια με τον Ιησού εν τη γαστρί της Παναγίας που υπήκουσε στον Καίσαρα και μετέβη εθελοντικώς στη Βηθλεέμ για να απογραφεί, να αποδίδουμε φόρους, να υπακούμε στους Νόμους, αν μας φυλακίσει το κράτος και άγγελος ανοίξει την πόρτα να μην αποδράσουμε, να προσευχόμαστε υπερ βασιλέων κα πάντων των εν υπεροχή όντων έστω και αν είναι διώκτες μας, εξουσίαις υπερεχούσαις να υποτασσόμεθα, ακόμη και οι δούλοι να υποτάσσονται στους κυρίους τους…

  Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον η ανθρώποις !!! Η αμφιλεγόμενη κάρτα μας «μάρανε» ή …. το ότι δεν πειθαρχούμε συνειδητά στον Θεό, συστηματικά: ο Υποχρεωτικός όρκος (μη ομώσαι όλως); Οι νόμοι που επιτρέπουν 500000 εκτρώσεις ετησίως; (ου φονεύσεις); Η επιλογή επισκόπων και διακόνων ψήφω κλήρου και λαού; Το υπεραυτόματο διαζύγιο; (παρεκτός λόγου πορνείας – ους ο Θεός συνέζευξε άνθρωπος μη χωριζέτω); Η εις το άρμα του οικουμενισμού και της πανθρησκείας του αποδογματισμού πρόσδεσις της Εκκλησίας μας; Η έμμεση παραδοχή των προγαμιαίων σχέσεων, από την Εκκλησία, η ελιψανο-Λατρεία (να μην παρεξηγηθώ, για την απαράδεκτη λατρεία γράφω); Η γεροντο-λατρεία αντί της λατρείας μόνον του Θεού; Οι θεσμοθετημένες καρναβαλικές εκδηλώσεις όπου άνδρες ντύνονται γυναικεία και επικρατεί κλίμα σοδόμων και γομόρας; Η ανυπαρξία κοινοκτημοσύνης, αγάπης, λογίας όπως της πρώτης Εκκλησίας, η ακτημοσύνη ιδίως των ποιμένων της;

  Δεν θα προσκυνήσουμε στον αντίχριστο, όταν έλθει, θα πειθαρχήσουμε στον Θεό και όχι σε ανθρώπους, και άνθρωποι είναι και αυτοί που εδώ και 20 χρόνια μας παραπληροφορούν για το 666 και τον αντίχριστο και τώρα λένε ότι η κάρτα είναι το προστάδιο, το χάραγμα, το σφράγισμα και άλλα απαράδεκτα για κάποιον που έχει στοιχειώδη άποψη επί της Αγίας Γραφής.

  Ελευθέριος.
  8 Δεκεμβρίου 2010 10:40 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…

  Μπράβο Ελευθέριε!Πες τα χρυσόστομε μήπως και κάποιοι συνέλθουν!!
  9 Δεκεμβρίου 2010 4:38 μ.μ.

  Απάντηση

 14. έξι (6) σχόλια από το press.gr:

  Ανώνυμος είπε…

  ΑΓΡΙΟ ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑ ΧΘΕΣ
  ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ !!!

  ΤΟΝ ΕΞΥΒΡΙΖΑΝ 3 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
  Η είδηση είναι καρατσεκαρισμένη και μας την μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

  Άγριο γιουχάισμα χθες το μεσημέρι στις 2.45 στην λίμνη Βουλιαγμένης στον Θόδωρο Πάγκαλο από ηλικιωμένους λουόμενους.

  Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απολάμβανε το μπάνιο του και καθώς έβγαινε από την… λίμνη (πηγαίνει αρκετές τον χειμώνα για μπάνιο) κάθισε στην ξαπλώστρα διαβάζοντας εφημερίδες.
  Ξαφνικά μια 70 χρονη που ήταν και αυτή λουόμενη τον πλησίασε και άρχισε να τον βρίζει με ακραίες εκφράσεις και λέξεις όπως «γουρούνι «παλιομαλ….α!», «ξεφτίλα» και άλλες παρόμοιες ύβρεις!

  Ο Πάγκαλος αιφνιδιάστηκε αλλά δεν απάντησε. Έδειξε αυτοσυγκράτηση.
  Αμέσως μετά αναθάρρησαν και οι άλλοι λουόμενοι και άρχισαν όλοι μαζί να τον αποδοκιμάζουν για περίπου 5 λεπτά.
  Ο Πάγκαλος χαμογελούσε ντύθηκε κατευθύνθηκε προς την έξοδο της λίμνης μαζί με τους αστυνομικούς του και σε έξαλλη πια κατάσταση ζήτησε να έρθει ο υπεύθυνος.

  Εμφανίστηκε ένας ηλικιωμένος, ο οποίος ψελλίζοντας του είπε ότι έλειπε ο αρμόδιος διευθυντής.
  Ο Πάγκαλος σε έξαλλη κατάσταση, πραγματικά εκτός εαυτού, ζητούσε τον λόγο από τον ηλικιωμένο υπάλληλο του γιατί μπήκαν όλοι αυτοί και τον αποδοκίμασαν.

  Έξω φρενών στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος αποχώρησε με κατεύθυνση προς το σπίτι του.
  Και ο άνθρωπος που ήταν εκεί μας μετέφερε όλο το σκηνικό στην λίμνη Βουλιαγμένης…
  9 Δεκ 2010 7:06:00 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…

  παπαδαρια ελεγχος τωρα με ανοιγμα των λογαριασμον σας .Α’Ι ΓΑ..ΔΙΑ
  9 Δεκ 2010 7:26:00 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…

  Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010
  Αυτοκτόνησε Υπάλληλος για να μην του πάρουν το σπίτι και το εφάπαξ οι τράπεζες
  Το άκουσα χθες στην τηλεόραση και δεν κάθισα να σκεφτώ εάν είναι αλήθεια ή ψέμα, εξάλλου το μύνημα που θέλουν να μας περάσουν, γιατί να μην ισχύει και εδώ; Το είπε η Τηλεόραση άρα είναι αλήθεια. Για αυτό όμως θα μιλήσουμε άλλη φορά.
  Αυτοκτόνησε λοιπόν ο άνθρωπος αφού η οικονομική κρίση τον έφερε στο έσχατο σημείο, μεγένθυνε τα ήδη τεράστια οικονομικά προβλήματα που είχε, λόγω κυρίως κάποιων προβλημάτων υγείας μελών της οικογενείας του και για να μην πέσουν στα χέρια των αρπακτικών που όλο και πιο πολύ τον πλησιάζανε, το σπίτι αλλά και το εφάπαξ που θα έπαιρνε, πήρα την μεγάλη απόφαση και έδωσε τέλος στην ζωή του.
  Δεν μπήκα στον κόπο να μάθω άλλα, αλλά αυτό μου αρκούσε για να καταλάβω, που οδηγούμαστε ως κοινωνία και κυρίως ως πολιτεία, ως κράτος. Στα σκαριά είναι χιλιάδες απολύσεις, άνθρωποι θα βρεθούν από την μια στιγμή στην άλλη στους δρόμους, περιουσίες θα χαθούν, και όλα αυτά ως παράπλευρες απώλειες μιας κρίσης που μας επιβλήθηκε με την κακή διαχείριση της δημόσιας οικονομίας.
  Αλλη μιας ανάλυση για το ποιος έφταιγε δεν θα ωφελούσε. Μετά το 1981 όταν η χώρα είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, περάσανε 30 χρόνια. Στην ηγεσία της χώρας βρεθήκανε πολλοί πολιτικοί άνδρες και ακόμα περισσότεροι στα έδρανα του κοινοβουλίου. Και από όλους αυτούς κανείς δεν έκλεψε, κανείς δεν έβλαψε αυτή την χώρα; Τότε γιατί μας συμβαίνει αυτός ο εφιάλτης; Ποιος θα ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια που κλαίει τον αδικοχαμένο άνθρωπο της;
  9 Δεκ 2010 8:44:00 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…

  Παπά δε μας τα λες καλά. Μια ήταν η καμπουριασμένη. Όλοι οι άλλοι ίσιο είχαν το κορμί,ουρανό έβλεπαν, όλα τάβλεπαν , μα τίποτα δεν καταλάβαιναν. Ήταν πιο εύκολο να ανοίξει , σαν Θεός που ήτανε , τα μάτια όλων αυτών, παρά να ισιώσει το κορμί της γριάς.
  Αλλά περιμένεις με θαύματα να αλλάξει ο κόσμος?
  9 Δεκ 2010 9:28:00 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…

  Να μας εκβιάζει , να μας ληστεύει, να μας απολύει απ’ την εργασία μας ή να εμποδίζει την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών μας.
  ///////////////////////////////
  Άσε παπά-Λιά,τήν αποκατάσταση τήν
  ανέλαβαν κομματικές οργανώσεις.
  Ακόμα καί η Εκκλησία παρασπονδεί
  καί προτείνει-πιέζει γιά τά καλά
  παιδιά τού…κατηχητικού.
  Καί όσον αφορά τό εξεξεξύστα 666
  μέ κασμά,απέχει πολύ από τό ξε-
  διάντροπο τρόπο πού χαφιεδίζει
  ο κάθε θρησκόληπτος χαφιές,κάθε
  θεούσα καί βόρειος ψάλτης μέλος
  τού συλλόγου «Αγνότης».
  Αυτά τώρα!!!
  Άν γράψω γιά τό παρελθόν,θέλω
  πολλές κολυμβήθρες νά ξεπλυθούν
  οί υποκριτούληδες.
  Αυτό τό γαμημένο σαρκίο είναι
  πολύ αδύναμο καί υποτάσσεται,
  όταν υπακούει στά πρέπει βοσκών.
  Σέ όοολους επί γής ανθρώπους,
  ανεξαρτήτως θρησκείας,ΕΝΑ ΜΟΝΟ,
  ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΒΡΕΙΣ:
  ΤΟ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟ.
  Καί πάει περίπατο όταν εισέλθει
  χρήμα,εξουσία,ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
  …βαρέθηκα,τζάμπα γράφω…
  Αναστάσης.
  9 Δεκ 2010 11:56:00 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…

  Πολύ ωραίο άρθρο παπά-Ηλία, να σε έχει Ο Θεός καλά, στέλνε και άλλα να παίρνουμε κουράγιο.
  Μην ακούτε κανέναν, οι περισσότεροι είναι βαλτοί και παπαγαλάκια, σας έχει ανάγκη η κοινωνία μας.
  Δώστε όλη τη δύναμή σας ειδικά στις μέρες μας, είστε η μόνη μας παρηγοριά….
  Με εκτίμηση
  10 Δεκ 2010 12:51:00 π.μ.

  Απάντηση

 15. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Δεκέμβριος 11, 2010 at 2:51 μμ

  παπα-Ηλία, είστε οι πλέον κατασυκοφαντημένοι λειτουργοί, όχι όμως τυχαία…
  Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν κακότροποι ιερωμένοι, αλλά δυστυχώς οι σύγχρονοι (γνήσιοι) απόγονοι του Γκαίμπελς, είναι εξαιρετικά δικτυωμένοι και δε διστάζουν να σας κολλήσουν κάθε είδους «ρετσινιά».
  Με προβληματίζει λχ η κατοχύρωση ενός άτυπου brand name, που συνεπάγεται διαφθορά-συναλλαγή-εξαπάτηση-διαπλοκή κλπ.. κλπ… για το Βατοπαίδι. Λες και μόνο αυτό χαρακτηρίζει τον αγιασμένο εκείνον τόπο (…)
  Επίσης με θίγει έντονα η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση που πλήττει έλληνες και μετανάστες και οδηγεί σε τεχνητές «αναγκαιότητες», όπως η κατασκευή τεμένους!
  Και το ακόμα χειρότερο είναι πως… ενώ όλα αυτά γίνονται απρόκλητα και εμφανώς ,ορισμένοι ανόητοι μας αποκαλούν με χίλια-δυό κοσμητικά επίθετα (ρατσιστές, ξενοφοβικούς, εθνικιστές-αν και σαν πτυχιούχος πολιτικών επιστημών γνωρίζω πως δεν είναι αρνητικά φορτισμένη η λέξη, όπως στον καθημερινό λογο- κοκ..)λες και μισούμε ή απαξιώνουμε ετεροεθνείς συνανθρώπους μας, ενώ κατ’ ουσίαν δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, αλλά για προβληματισμό απέναντι σε αυτή την ασυδοσία.
  Στους ξένους συγγραφείς εκτιμώ και γω τον Ντοστογιέφσκι, ωστόσο εν ελλάδι πνευματικά μου πρότυπα, είναι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Παπαδιαμάντης
  Σας παρακαλώ συνεχίστε τον σπουδαίο αγώνα σας, μάθετέ μας πράγματα γύρω από τον Χριστό μας γιατί δυστυχώς, όσα γνωρίζει η πλειονότητα του λαού τα έχει μάθει δια της υπέροχης πραγματικά, ταινίας του Franco Zeffirelli, «Jesus of Nazareth» και μέχρις εκεί…

  Υ.Γ Είμαστε μαζί σας, αγνοήστε τα παπαγαλάκια και τους εγκάθετους της άνευ όρων και ορίων παγκοσμιοποιημένης καρικατούρας!

  Απάντηση

 16. Φίλε Γιώργο, καλησπέρα

  Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

  Για το Βατοπέδι ξέρω ο, τι Ξέρεις. Ταπεινή μου γνώμη: Να μην ανακατεύονται κληρικοί και μοναχοί με παραδοδουλειές.

  Το τέμενος; Υπάρχουν εκκλησιές σε μουσουλμανικές χώρες.

  Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών; Το δημιούργησε κατά κύριο λόγο η Νέα Τάξη Εγκλημάτων της Παγκοσμιοποιητικής πολτοποίησης των λαών.

  Ενδεχομένως στην προσπάθειά τους, μαζί με το κατοχικό καθεστώς της τοκογλυφίας, ν’ αλλάξουν την πολιτισμική μας φυσιογνωμία…

  Άβυσσος η ψυχή των κακούργων αυτών…

  Απάντηση

 17. Posted by Γιώργος Μεσσηνία on Δεκέμβριος 11, 2010 at 9:02 μμ

  Σας ευχαριστώ για την απάντηση…
  Αν μας θεωρείτε κάπου δογματικούς ή υπερβολικά σκεπτόμενους(πχ τέμενος) να μας το λέτε, άλλωστε πολλές παραφυάδες του άκρατου εθνικισμού – ψευτοχριστιανισμού, ενδεχομένως να προβάλλουν μόνο την αρνητική όψη των πραγμάτων.
  Άλλωστε κανείς μας δεν είναι τέλειος!
  Με καλύψατε πλήρως, δίχως να «πουλάτε» φόβο και μιζέρια.
  Να είστε πάντα καλά!

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: