μας ΒΟΥΛΗ-άζουν

Στο στιχούργημά μου «της κλεφτουριάς» (http://papailiasyfantis.blogspot.com, Μαϊος 2008) έγραφα μεταξύ άλλων:

«Στων Ελλήνων τη Βουλή
Υπάρχουν κλέφτες, λεν πολλοί.
Κλέβουνε και τρων και πίνουν
Κι ούτε σάλιο δεν αφήνουν…

Κλέβουν με νόμους άδικους
Κλεφτάδικους ληστάδικους…»!

Ένας, μεταξύ των πολλών κλεφτονόμων κα ληστονόμων, είναι, όπως φαίνεται και αυτός, που εξαναγκάζει τους πολίτες να πληρώνουν το χαράτσι της ΕΡΤ. Η οποία, όπως αποκαλύφθηκε τελευταία, δίνει με τον ιδρώτα και το αίμα του λαού, αστρονομικές συντάξεις σε κάποιους κομματικούς, ηλιθιόσοφους.
Και λέω «εξαναγκάζει», γιατί το ξεδιάντροπο αυτό χαράτσι το έχουν συνδυάσει με το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Που σημαίνει ότι, αν ο πολίτης αρνηθεί να πληρώσει το ΕΡΤοχάρατσο, η αυτοκρατόρισσα ΔΕΗ θα του κόψει το ρεύμα. Που, με τα σημερινά δεδομένα, σημαίνει νέκρωση της όλης λειτουργίας του νοικοκυριού.
Και ποια η σκοπιμότητα του φασιστικού αυτού χαρατσιού;
Είναι μήπως η, δήθεν, έγκυρη και έγκαιρη-όπως διατείνονται-ενημέρωση του πολίτη;
Κάθε άλλο! Στην πραγματικότητα είναι η συστηματική του παραπλάνησή και ο αποπροσανατολισμός του. Έτσι ώστε να μη μπορεί να καταλάβει με ποιους και με πόσους τρόπους οι εκατόγχειρες του κατεστημένου τον λεηλατούν. Με αποτέλεσμα το κλεφτοκεθεστώς και το ληστοκαθεστώς των εχόντων και κατεχόντων να ζει και να βασιλεύει και να διαιωνίζεται ……

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την προνομιακή μισθοδοσία των δικαστικών λειτουργών. Για την οποία κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι απαραίτητη, προκειμένου να αποδίδεται έτσι αμερόληπτη και ακριβοδίκαιη δικαιοσύνη.
Αλλά η πραγματικότητα φωνάζει ότι, συχνά, ισχύει το αντίθετο: Αφού, όπως φαίνεται, η προνομιακή μισθοδοσία λειτουργεί ως αντικίνητρο για την ακριβοδίκαιη απονομή της δικαιοσύνης και κίνητρο για την μεροληπτική υπέρ του κατεστημένου και σε βάρος του λαού απονομή της…αδικίας!
Πέρα από το γεγονός ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι νομικά και ηθικά διάτρητος. Αφού ο καθένας θα μπορούσε να αναρωτηθεί και να ρωτήσει:
Πώς είναι δυνατόν το κατεστημένο να θέλει την ακριβοδίκαιη απονομή της δικαιοσύνης, όταν με την προνομιακή μισθοδοσία μιας μερίδας δημοσίων υπαλλήλων (ή των υψηλόβαθμων στελεχών κάποιων ΔΕΚΟ, κλπ, κλπ) αδικεί a priori και κατάφωρα, όχι μόνο τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και γενικότερα το κοινωνικό σύνολο! Απ’ το οποίο κάποιοι (αγρότες, κλπ) έχουν αποδοχές κατά 50 και εκατό φορές μικρότερες…
Εξάλλου το σύνολο των μη προνομιακά μισθοδοτούμενων δημοσίων υπαλλήλων θα μπορούσε ευλογότατα να ρωτήσει τους αρχιτέκτονες της μιας ή της άλλης πολύμορφης και πολυεπίπεδης αδικίας:
Αφού κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μισθοδοτούνται προνομιακά, για να κάνουν καλά τη δουλειά τους, πώς είναι δυνατόν να κάμει το ίδιο και η συντριπτική πλειονότητα εκείνων, που κατάφωρα αδικούνται!
Και, κάτω απ’ αυτές τις αστρονομικές ανισότητες είναι δυνατόν να λειτουργήσει εύρυθμα ο κοινωνικός ιστός! Και να μη φτάσουμε εδώ που φτάσαμε! Και να μη μας περιμένουν και τα ακόμη πολύ χειρότερα…

Και βέβαια το άκρον άωτον της φαυλότητας του κατεστημένου πηγάζει από τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος. Που, δήθεν, είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ολιγαρχία. Που στις μέρες μας-με τον εκκολαπτόμενο νέο εκλογικό νόμο- τείνει, όπως φαίνεται, να μετασχηματισθεί σε αρχηγική δικτατορία.
Η οποία σε αγαστή συνεργασία με το φασιστικό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, θα κρατεί παγιδευμένο και αλυσοδεμένο το λαό.
Έτσι ώστε να μη μπορεί να συνειδητοποιήσει το φαύλο κύκλο της αδικίας σε βάρος του. Και πολύ περισσότερο να διανοηθεί να αποδράσει απ’ το θανάσιμο εναγκαλισμό του πάνοπλου με τους ληστονόμους και κλεφτονόμους, που -αντί για τανκς-διαθέτει το φασιστικό κατεστημένο…

Και βέβαια η απάντηση στο θυμόσοφο πρωθυπουργικό δίλημμα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» είναι ευνόητη κι αυτονόητη:
Ασφαλώς βουλιάζουμε. Ή μάλλον- πιο σωστά μας ΒΟΥΛΗ-άζουν. Αυτοί, που τη δικαιοσύνη μονίμως τη χλευάζουν. Με την πολύμορφη και πολυεπίπεδη αδικία και ανισονομία και ανισοδικία.
Με κύρια εστία και πηγή ης, ατυχώς, όπως φαίνεται, την ίδια τη… Βουλή!

Παπα-Ηλίας

http://papailiasyfantis.blogspot.com
http://papailiasyfantis.wordoress.com
e-mail: papailiasyfantis@gmail.com

Advertisements

5 Σχόλια

 1. παπα-Ηλία σας άφησα και σχετική απάντηση στο blog μου αλλά σε περίπτωση που δεν τη δείτε σας την αφήνω και εδώ…
  παπα-Ηλία,
  Καλή χρονιά και σε σας!
  Το blog σας στη blogspot υπάρχει κανονικά και δεν πρόκειται για παρέμβαση… Μάλλον χάθηκε ο κωδικός σας και πρέπει να ξανακάνετε είσοδο στην google. Έτσι θα ανακτήσετε και τον έλεγχο του blog και το μέιλ σας.
  Μπείτε στο http://google.gr και πάνω δεξιά θα δείτε να λέει “είσοδος”
  Πατήστε το και βάλτε το μέιλ σας εκεί που λέει “ηλεκτρονικό ταχυδρομείο” και τον κωδικό σας εκεί που λέει “κωδικός πρόσβασης” (τσεκάρετε και το “παραμείνετε συνδεδεμένος”) και μετά πατώντας “σύνδεση” θα πρέπει να μπείτε κανονικά…
  Να θυμάστε ότι κατά διαστήματα χρειάζεται αυτή η επιβεβαίωση (κωδικού) και γίνεται για λόγους ασφαλείας!
  Οτιδήποτε προκύψει μπορείτε να με ρωτήσετε…

  Απάντηση

 2. Ένα σχόλιο για το άρθρο…
  Μπορεί κάποιος να μην πληρώσει ΕΡΤ αν καταθέσει στο Παρακαταθηκών & Δανείων το ποσό που αντιστοιχεί στη ΔΕΗ χωρίς να περιλαμβάνει το ποσό για ΕΡΤ! Τότε η ΔΕΗ δε μπορεί να διακόψει το ρεύμα και η ΕΡΤ πρέπει να προσφύγει για να απαιτήσει να πληρωθεί…
  Αν το κάνουν πολλοί αυτό ή (ακόμα καλύτερα) όλοι κανείς δε θα πληρώσει ΕΡΤ. Και από τη στιγμή που μπορεί ο καθένας να επιλέγει και οφείλει μόνο να πληρώνει ανταποδοτικά, κανείς δε μπορεί να επιβάλει τι θα βλέπουμε και την αποδοχή κάποιας υπηρεσίας… Η ελεύθερη αγορά έχει και τα καλά της (!) αρκεί να γυρίζει κανείς τους νόμους που κάνουν για να κερδοσκοπούν εις βάρος τους.
  Συνήθως ο κόσμος κοιμάται και δεν ξέρει να διεκδικήσει, να απαιτήσει και να αμφισβητήσει… Γι αυτό μας κάθονται όλοι αυτοί οι ηλίθιοι στο σβέρκο!
  Ας αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι δεν θα ξαναπληρώσουμε φράγκο μέχρι να πάνε όλα τα λαμόγια και οι κλέφτες φυλακή και θα δείτε πόσοι θα εξαφανιστούν αφού δε θα έχει πια για να τρώνε… Μόνο που ο κόσμος είναι τελείως ηλίθιος και έχει μάθει να δίνει αξία σε κάθε σκουλήκι, αμόρφωτο και βλάκα που του προβάλει η τηλεόραση ή το κόμμα…
  Το θράσος με την ΕΡΤ ξεπερνάει κάθε όριο αφού αν σκεφτεί κανείς ότι κάποιος που ζει σε μία πολυκατοικία και έχει και ένα μαγαζί πληρώνει την ΕΡΤ 3 φορές!!! Στο ρεύμα του σπιτιού, του μαγαζιού και των κοινοχρήστων! Ακόμη χειρότερα… η ΕΡΤ πληρώνεται ανάλογα με τα τετραγωνικά!!!
  Και κάτι τελευταίο…
  Το κατεστημένο συντηρείται από το ηλίθιο πόπολο που έχει μάθει να δέχεται ό,τι του λένε, να γκρινιάζει (χωρις να είναι διατεθειμένο να προσπαθήσει για πραγματικά ενα καλύτερο μέλλον) και περιμένει πάντα να βγάλει άλλος το φίδι απ’ την τρύπα και να απολάβει από αυτό!
  Αν δεν αποφασίσει να ξυπνήσει ο κόσμος και να βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, τον περιμένουν πολύ άσχημες μέρες… Καιρός να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν «από μηχανής» θεοί να μας σώσουν! Κάτι πρέπει να κάνουμε και μεις…

  Απάντηση

 3. Αντινέμεση

  Μήπως ξέρεις τι φταίει και ποιο είναι το φάρμακο, για να μη σβήνονται τα σχόλιά μου;
  Ξέρω πως γίνομαι φορτικός. Αλλά δεν έχω κάποιον άλλο, για να καταφεύγω.

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: