θρησκειοκαπηλεία

Θρησκειοκάπηλοι…

Ο φίλος μου ο Ιάσων, με αφορμή το σχετικό με τον Πρόδρομο κείμενό μου («έρημη χώρα»), μου ζητά να ρωτήσω τη συνείδησή μου:

«Αν, ειναι ηθικο-δεοντολογικο, τιμιο, ανδρειο και δικαιο, μερικοι να εκμεταλλευονται το σχημα τους και την θρησκεια, για να προβαλλουν τις ιδεοληψιες τους…».

Και πιστεύω πως την απάντηση αυτή, η δική μου συνείδηση τη δίνει με τα όσα γράφω συνεχώς και αδιαλείπτως.

Γιατί πιστεύω πως σ’ έναν κόσμο απροκάλυπτα απάνθρωπο-όπου η αδικία είναι νόμος και καθεστώς-το να υπερασπίζεται κάποιος επώνυμα τη δικαιοσύνη και να υποστηρίζει ότι είναι σύμφωνη με το Ευαγγέλιο δεν είναι σε καμιά περίπτωση ιδεοληψία. Αλλά ο, τι ακριβώς περισσότερο «τίμιο και ηθικο-δεοντολογικό».

Και το κυριότερο: Είναι πέρα για πέρα χριστιανικό και…ανδρείο! Δεδομένου ότι αντιτίθεται στη μαφία και τη συμμορία του κατεστημένου. Που, ως γνωστόν είναι αδίστακτες. Και εξαιρετικά επικίνδυνες…

Γεγονός, που αποδεικνύεται απ’ τη λύσσα, με την οποία αντιδρούν, όταν γίνεται λόγος για την ευαγγελική δικαιοσύνη. Και του υβρεολογίου, που επιστρατεύουν, όχι μόνο εναντίον των γραφομένων και του γράφοντος, αλλά πρώτιστα και κυρίως εναντίον του Ευαγγελίου και των πρωταγωνιστών του.

Όπως επίσης και τις επίμονες και καταχθόνιες μεθοδεύσεις, που επιστρατεύουν, προκειμένου να εξοστρακίσουν το Ευαγγέλιο απ’ το χώρο της παιδείας. Κι απ’ οπουδήποτε αλλού…

Αντίθετα το να χρησιμοποιεί κάποιος το Ευαγγέλιο, για να στηρίξει και υποστηρίξει την αδικία και την κακουργία είναι και ανέντιμο και άνανδρο και ανήθικο.

Πράγμα, που συστηματικά και με περισσή κακοήθεια έκαναν παλαιότερα οι εκπρόσωποι της φεουδαρχίας και τώρα οι υπερασπιστές του φασισμού και του καπιταλισμού.

Ιερή αγανάκτηση προκαλούσε στον ελληνικό λαό εκείνο το «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» της Χούντας του 1967. Που, δυστυχώς, την αγκάλιασε και ένα μεγάλο μέρος της θρησκευτικής ηγεσίας….

Όπως ακριβώς ιερή αγανάκτηση προκαλεί και η εξαπάτηση των λαών από την άρχουσα (πολιτική και θρησκευτική) αναρχία της Δύσεως σχετικά με τους πολέμους σε βάρος των λαών του Ιράκ και του Αφγανιστάν (και όχι μόνο). Ότι τάχα η κακουργία σε βάρος των λαών αυτών είναι σύμφωνη με το θέλημα του Θεού!

Όπως έκαναν οι σταυροφόροι και οι αποικιοκράτες με τις ιεραποστολές τους σε άλλες εποχές. Όπου στο όνομα του Χριστού και του Ευαγγελίου εξόντωσαν και εξαφάνισαν τους ιθαγενείς πληθυσμούς και τους πολιτισμούς τους.

Πράγμα, που επαναλαμβάνει σε παγκόσμια κλίμακα, σήμερα, και ο καπιταλισμός–συνηγορούντων, δυστυχώς, και πολλών κληρικών. Όταν χρησιμοποιεί τη χριστιανική θρησκεία ως ανήθικο ηθικό στήριγμα της καταλήστευσης και της καταπίεσης και εξόντωσης των φτωχών λαών….

Ταυτίζοντας έτσι το Θεό της αγάπης με τα δικά του εγκληματικά συμφέροντα!…

Παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com
http://papailiasyfantis.blogspot.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: