Γαλλική Επανάσταση και Παλαιστίνη…

Γαλλική Επανάσταση και Παλαιστίνη…

Το κοριτσάκι του Ομπάμα…
.
Γράφει ο παπα-Ηλίας Υφαντής
.

Ο Μυριήλ είναι ο υποδειγματικός επίσκοπος των «Αθλίων» του Ουγκώ. Που μέσα στα πλαίσια των πνευματικών του καθηκόντων επισκέπτεται κάποιον απ’ τους πρωταγωνιστές της Γαλλικής Επανάστασης:
-Μπορώ -είπε ο Μυριήλ στον επαναστάτη- να κατανοήσω κάπως τον αποκεφαλισμό του υπεύθυνου βασιλικού ζεύγους της Γαλλίας. Αλλά μου είναι αδιανόητο να δικαιολογήσω την καρατόμηση του αθώου και ανεύθυνου βασιλόπαιδα.
Κι ο επαναστάτης αποκρίθηκε κάπως έτσι στο Μυριήλ:
-Κι εγώ μπορώ να δικαιολογήσω την ευαισθησία σας για την καρατόμηση του βασιλόπαιδα. Αλλά μου είναι ακατανόητη όχι μόνο η εξωφρενική αναισθησία, αλλά και η εγκληματική συνυπευθυνότητα του κλήρου για τα όσα επί αιώνες υπέφεραν ο φτωχός λαός και τα παιδιά του για χάρη των φεουδαρχών και των βασιλιάδων και των παιδόπουλών τους…
Και μου θύμισαν το επεισόδιο αυτό των «Αθλίων» τα λόγια, που φέρεται να είπε ο νέος ένοικος του Λευκού Οικου κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αθλιοτήτων σε βάρος των Παλαιστινίων:
-Το ίδιο -φέρεται να είπε-θα έκανα κι εγώ, αν κάποιοι έριχναν ρουκέτες στο δωμάτιο, που κοιμάται το κοριτσάκι μου…
Και ασφαλώς μπορεί κάποιοι να δικαιολογήσουν ως φυσιολογική την ευαισθησία του μπαμπά Ομπάμα. Αλλά πώς μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν είναι αντίστοιχα φυσιολογική η ευαισθησία και η αντίδραση των Αράβων μπαμπάδων. Όταν…
Η εβραϊκή κακουργία και η συμπαιγνία των ΗΠΑ και της Ευρώπης τους έκαμαν ξένους στον τόπο τους. Όπου οι Εβραίοι, για κάπου εξήντα χρόνια, δολοφονούν, όταν θέλουν και όσους θέλουν. Και-κατά κανόνα-πολλαπλάσιους (δεκαπλάσιους και εκατονταπλάσιους) απ’ όσους οι Παλαιστίνιοι- συχνά αυτοθυσιαζόμενοι- με τις στρακαστρούκες τους. Όπου τη λωρίδα της Γάζας τη μετέβαλαν σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως και τόπο ολοκαυτώματος. Άλλοτε εξαιτίας του αργού -απ’ την πείνα και την έλλειψη υγιεινής περίθαλψης και στοιχειωδών υποδομών -θανάτου και άλλοτε-όπως τώρα- της επιδεικτικά βίαιης και προκλητικά ολοσχερούς καταστροφής.
Δεν έχουν πατρικά σπλάχνα οι Άραβες; Ή μήπως τα παιδία τους, που κατά εκατοντάδες-πάντα επιτηδείως και ποτέ κατά λάθος-σκοτώνουν και κομματιάζουν οι Εβραίοι δεν έχουν στις φλέβες τους αίμα! Ή μήπως υπάρχει κάποια άλλη μυστική και μυστηριώδης διαφορά ανάμεσα στα αραβόπουλα αφενός και στα εβραιόπουλα και τα ομαμπόπουλα αφετέρου;
Κι έπειτα είναι κι εκείνο το αμοραλιστικό: Ότι, δηλαδή, κατά τη διάρκεια της επιμελώς μεθοδευμένης απ’ τη συμμορία των ΗΠΑ και των Εβραίων γενοκτονίας των Παλαιστινίων δεν ήταν αυτός, αλλά…άλλος Πρόεδρος!
Στην εναντίον των εγκληματιών του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου δίκη της Νυρεμβέργης, προβλήθηκε απ’ τους κατηγορούμενους η δικαιολογία ότι εκτελούσαν διαταγές ανωτέρων. Και απερρίφθη με το σκεπτικό ότι καθένας άνθρωπος υπέρτατο εντολοδότη έχει τη συνείδησή του. Εν ονόματι της οποίας έχει καθήκον να αρνηθεί την εκτέλεση των εγκλημάτων, που τον διατάσσουν…
Που σημαίνει ότι μπορεί ο κ. Ομπάμα, στην περίπτωση του ναζιστικού ολκαυτώματος των Παλαιστινίων, να μην είχε την πολιτική ευθύνη. Είχε όμως τεράστια ηθική ευθύνη. Γιατί δεν ήταν ένας κάποιος κοινός θνητός, που ο λόγος του δεν είχε βαρύτητα. Αλλά ο πρόσφατα πανηγυρικά εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, με ο, τι αυτό συνεπαγόταν…
Ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, σε κάποιο εβραϊκό σχολείο, η δασκάλα ρώτησε τους μαθητές να της πουν τι θα έκαναν, αν ήταν στη θέση των αραβόπουλων. Και ένας μαθητής απάντησε ότι θα γινόταν, όπως οι Παλαιστίνιοι, τρομοκράτης.

Μη σας φανεί λοιπόν παράδοξο, αν το κοριτσάκι του κ. Ομπάμα γίνει κάποτε τρομοκράτισσα. Ιδιαίτερα, αν συνειδητοποιήσει τις τραγικά ανεπιτυχείς εξετάσεις του πατέρα της στο τεστ ανθρωπιάς, που του έβαλαν οι κακούργοι των ημερών μας…

7 Σχόλια:

Karl Marx Jr είπε…
ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ η ενθρόνιση του Μπαράκ Ομπάμα του Α΄ Επιπέδου «Τιτανικού» και βάλε για να έχεις εικόνα σωστή. Σκηνοθετημένη μέχρι την τελευταία γραμμή. Πορεία Αβραάμ Λίνκολν ακολούθησε πριν ορκιστεί. Δηλαδή, παιδιά, θα βαδίσω στην ίδια πατριωτική γραμμή. Μαζί μου όλη η Οικουμένη η προοδευτική. Επιτέλους ένας Μαύρος στην εξουσία την ποθητή. Επομένως όλα ταιριάζουν με την Αυτοκρατορία τη Ρωμαϊκή. Άρτος και θεάματα για τα πλήθη. Αυτοκράτωρ ο πλανητάρχης. Η χλιδή να ταιριάζει στη δύναμη τη ρωμαϊκή. Ένα πράγμα έλειπε απ΄ όλο αυτό το κατακλυσμιαίο θέαμα της μαύρης ελπίδας της μοναδικής. Τα λιοντάρια να καταβροχθίζουν Παλαιστίνη, Ιράκ, Αφγανιστάν και κάθε λευκή, μαύρη, κίτρινη ανυπάκουη ψυχή. Η οφθαλμαπάτη είναι γνωστή. Ο ρόλος μετράει. Το χρώμα απαραίτητο μέρος μιας τρισδιάστατης εικόνας κινηματογραφικής. Πώς λέμε έγχρωμη επική περιπέτεια 3D; Αυτό ακριβώς. Έγχρωμη, τρισδιάστατη η Αλλαγή. Εικονική πραγματικότητα, όπως συμβαίνει με κάθε αμερικανική υπερπαραγωγή!

Karl Marx Jr

November 5, 2008 1:14 PM
Anonymous said…

ΜΠΡΑΒΟ. ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΛΕΠΤΗ ΕΙΡΩΝΙΑ ΣΑΣ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ-ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Ανώνυμος είπε…
κατά τα άλλα όλη η νεοπροοδευτική νομενκλατούρα ακόμα πανηγυρίζει και προσκυνάει τον σιωνιστή Βαρούχ(Μπάρακ) Ομπάμα

Ανώνυμος είπε…
Μετά την γαλλική επανάσταση η εκκλησια θεωρήθηκε κατάλοιπο της φεουδαρχίας και καταπολεμήθηκε ανάλογα. Πολλά ρασοφόρα καθίκια στάλθηκαν στον παράδεισο πολύ νωρίτερα από ότι εκείνα ήθελαν. Τα ρασοφόρα κοπρόσκυλα εδώ υπό την σκεπη και προστασία των σουλτάνων έμειναν αλώβητοι από τέτοιου είδους συμπεριφορές, δεν μπορούν όμως να μην δείξουν την συμπάθεια τους προς τους αδελφούς τους εν πνεύματι τους μουσουλμάνους στον αγώνα τους κατά των εβραίων/Ισραήλ. Η εκκλησια έχει να επιδείξει αρκετά πογκρόμ εις βάρος των εβραίων, το έργο της συνεχίζουν η Χαμάς, το κόμμα του θεού, οι αγιατολλάδες, γι αυτό και ο κοινός αγώνας κατά του Ισραήλ βρίσκει μεγάλη απήχηση στο αποβλακωμένο χριστιανικό ποίμνιο.

Ανώνυμος είπε…
Tι μπορεί να περιμένει κανείς Σ’ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΣΜΟ;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: