Σαρδαναπαλικά και αμοραλιστικά …

Γράφει ο παπά – Ηλίας Υφαντής

.
Μετά το πέρας της πρωθυπουργικής συνέντευξης- στη ΔΕΘ- κάποιος δημοσιογράφος φώναξε: «Ήμασταν κι εμείς εδώ, αλλά δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να ρωτήσουμε»! Για να ειπωθεί αργότερα κι από άλλους ότι η συνέντευξη ήταν «στημένη».

Πέρα όμως απ’ αυτά, που οι διάφοροι σεναριογράφοι και σκηνοθέτες θέλουν να ειπωθούν ή να αποσιωπηθούν, υπάρχουν και τα πρόδηλα, που όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά και κραυγάζουν.

Όπως το γεγονός ότι απ’ τη δημοκρατία φαίνεται να περάσαμε στην απόλυτη μοναρχία. Και μάλιστα με φόντο λουδουβίκειου ναρκισσισμού και άκρατου εγωκεντρισμού. Κι απ’ τα «σεμνά και ταπεινά» καταντήσαμε στα…αμοραλιστικά και σαρδαναπαλικά.

Δεδομένου ότι ο καραγωγέας τη άλλης δυναστείας, μη μπορώντας να οδηγήσει το κάρο και μη θέλοντας να αναθέσει σε άλλον την οδήγησή του, έχει δημιουργήσει στο χώρο του τραγικό αδιέξοδο. Ενώ οι πάσης φύσεως αριστεροί μαστίζονται από μια παλαιοημερολογίτικης υφής πολυδιάσπαση και ασυνεννοησία.

Για να φτάσουμε έτσι-όπως φαίνεται- στον αστερισμό του Νέρωνα και του Καλιγούλα. Εκ των οποίων ο πρώτος-όπως διηγείται ο Τάκιτος- ανακήρυξε θεό τον πίθηκό του και ο δεύτερος αρχιερέα το άλογό του…

Κάποιος-στην πρωθυπουργική συνέντευξη-ρωτάει: Πώς συμβαίνει ο λαός να φτωχαίνει και οι υπουργοί να πλουτίζουν; Και η απάντηση:Δεν υπάρχει τίποτε το παράνομο ή το ηθικά μεμπτό! Αφού άλλωστε ο, τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Για να προστεθεί έτσι στο σαρδαναπαλισμό και ο αμοραλισμός. Που δείχνει τη χαώδη διαφορά ανάμεσα στον χριστιανισμό και το σοσιαλισμό αφενός και τον καπιταλισμό αφετέρου.

Στο χριστιανισμό και στο σοσιαλισμό δεν μπορεί να είναι νόμιμο, παρά ο, τι είναι δίκαιο. Ενώ στον καπιταλισμό δίκαιο είναι το νόμιμο. Και σ’ αυτή την κανιβαλική νομιμότητα χωράνε ακόμη και τα μεγαλύτερα κακουργήματα: Από την Ιερή Εξέταση μέχρι τα κρεματόρια…

Κι ανάμεσα σ’ αυτά και η ληστρική, σε βάρος του ελληνικού λαού, πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Όπου οι κλεφτονόμοι και οι ληστονόμοι πλέκουν το δίχτυ της φτώχειας γύρω απ’ το λαό και προσφέρουν όλες τις λύσεις, όχι μόνο για τον πλουτισμό κάποιων υπουργών και πολλών άλλων φυσικών και ηθικών αυτουργών, αλλά και των πάσης φύσεως πονηρών!

Για να στεφθεί, στη συνέχεια, απ’ τον Πρωθυπουργό, το καθεστώς της ασυδοσίας με την κορώνα της καπιταλιστικής σοφιστείας: Αφού υποστηρίχτηκε ότι «ο τρόπος της ζωής του καθενός είναι υποκειμενική υπόθεση»!

Και να περάσουν τελικά ακόμη και στην αντεπίθεση: Αφού η διαμαρτυρία για τις προκλήσεις χαρακτηρίστηκε αναχρονιστική και μεσαιωνική.

Σάμπως να υπάρχει τίποτε μεσαιωνικότερο και αναχρονιστικότερο απ’ τον καπιταλιστικό μεσαίωνα, στον οποίο μας βουλιάζουν ολοένα και περισσότερο. Και όπου η «σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα» έχουν εξορίσει την «αιδώ και τη δίκη». Για να μπορούν να κάνουν και να λένε ο, τι θέλουν…

Ποντάροντας συν τοις άλλοις και στο θλιβερό γεγονός ότι, σε μεγάλο ποσοστό, τα κομματικά κοπάδια έχουν-δυστυχώς- τα κεφάλια άδεια…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: